Έκτακτο δελτίο καιρού από σήμερα το βράδυ

Μεταβολή του καιρού από τη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρά φαινόμενα και πρόγνωση για την επόμενη εβδομάδα

Parallaxi
έκτακτο-δελτίο-καιρού-από-σήμερα-το-βρ-24422
Parallaxi

Μεταβολή του καιρού από τη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν :

1. Τη νύχτα της Κυριακής (24-9-17)

Το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η Κέρκυρα) και πιθανόν οι παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου.

2. Αύριο Δευτέρα (25-9-17)

Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα προς το μεσημέρι η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά και προς το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως οι δυτικές περιοχές) και η Θεσσαλία.

3. Την Tρίτη (26-9-17)

Κατά διαστήματα πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια και πιθανόν η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική και η Πιερία) και η ανατολική Θεσσαλία. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά:

Τρίτη 26-09-2017

Καιρός: σαν κεντρική , την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τα νησιά του Βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Σταδιακή εξασθένησης των φαινομένων από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 27-09-2017

Καιρός: στα ανατολικά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 , στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 28-09-2017

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση.

Παρασκευή 29-09-2017 και Σάββατο 30-09-2017

Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.

Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το Σάββατο.

Θερμοκρασια: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα