Ένα γραμματόσημο στέλνει το μήνυμα κατά της κακοποίησης των παιδιών σε όλη τη χώρα

«Όλοι έχουμε την ευθύνη και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε. Όλη η κοινωνία» ήταν το μήνυμα του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Parallaxi
ένα-γραμματόσημο-στέλνει-το-μήνυμα-κα-937990
Parallaxi

«Όλοι έχουμε την ευθύνη και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε. Όλη η κοινωνία» ήταν το μήνυμα του, Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», για την Παγκόσμια ημέρα κατά της Κακοποίησης των Παιδιών, κατά την παρουσίαση της σειράς γραμματοσήμων που διατίθενται από σήμερα από τα ΕΛΤΑ προκειμένου να συνεισφέρουν στη διάδοση του αγώνα της παιδικής προστασίας.

«Τα ΕΛΤΑ στέλνουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα, με τη δημιουργία αυτών των πρότυπων γραμματοσήμων που εμφανίζουν τη φωνή των παιδιών που έχουν κακοποιηθεί. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την κοινωνία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Μάριος Τέμπος. «Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, η κοινωνία όλη να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα και να υπάρχει καθολική ευθύνη για το πώς θα περιοριστεί το φαινόμενο. Προφανώς, με τη συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι, συμβάλλουμε όπως μπορούμε και ευχόμαστε να σταματήσει άμεσα η παιδική κακοποίηση και να έχουμε παιδιά τα οποία ζουν, παίζουν ανέμελα, δημιουργούν, χωρίς να φοβούνται τίποτα» επεσήμανε ο κ. Τέσμπος. «Το κοινωνικό πρόσωπο των ΕΛΤΑ για ακόμα μια φορά είναι συνεπές» κατέληξε.

«Για μια ακόμη φορά θα πούμε στατιστικά στοιχεία: Πόσα παιδιά κακοποιούνται, πόσα παιδιά βασανίστηκαν και για μια ακόμη φορά θα πούμε τι έγινε. Ενώ θα έπρεπε να λέμε τι κάναμε, και τι αποτέλεσμα είχαμε, και πόσα παιδιά σώσαμε» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννόπουλος. «Οχτακόσιοι φορείς λοιπόν από όλο τον κόσμο, εδώ και πολλά χρόνια, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και κινητοποιούμε την κοινωνία, και αυτό έχει ξεκινήσει με την εκστρατεία ‘Μένει Μυστικό’. Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, γιατί τα ΕΛΤΑ με τα οποία έχουμε μια άριστη συνεργασία και μας υποστηρίζουν με τις υπηρεσίες τους, έβγαλαν αυτά τα ξεχωριστά γραμματόσημα, τα οποία είναι μπουνιά στο στομάχι και την ψυχή. Είναι κάτι που πρέπει να μας ταρακουνήσει και να είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση και όχι μόνο όταν βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού», προσθέτοντας ότι με τα γραμματόσημα αυτά «το μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Σχετικά με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών που έχουν δημοσιοποιηθεί, απαντώντας προς ποια κατεύθυνση θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να κινηθεί η Πολιτεία, ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «βλέπω ότι δυστυχώς αποπροσανατολίζεται ο διάλογος, αποπροσανατολίζεται η ουσία. Εμείς στηρίζουμε το Σχέδιο Δράσης κατά της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών που παρουσίασε η κυβέρνηση, κάναμε τις προτάσεις μας και θα το υπηρετήσουμε. Αλλά, καλά είναι τα Σχέδια Δράσης, έχουμε δει και στο παρελθόν πολύ επιτυχημένες προσπάθειες. Έχουν γίνει φωτισμένες ενέργειες, δεν πρέπει να ακυρώνουμε τα πάντα. Έχουν γίνει πράγματα τα οποία ήταν πολύ σημαντικά και μετά είχαμε πισωγύρισμα και κάποιος τα σταμάτησε. Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «εάν στελεχωθούν οι υπηρεσίες, εάν γίνει αυτό που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 να έχουν στελεχωθεί οι υπηρεσίες και να λειτουργεί πλέον θεσμικά το θέμα αυτό, τότε θα έχουμε πρόοδο. Να μη λέμε πάλι μετά από ένα χρόνο τι θα φτιάξουμε, και μετά από ένα χρόνο θα φτιάξουμε κάτι άλλο και τελικά, στο μεταξύ, τα παιδιά πεθαίνουν είτε σωματικά, είτε ψυχικά».

Αναφερόμενος σε ένα από τα περιστατικά που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» θέλησε να αναδείξει και μια άλλη διάσταση, σχολιάζοντας «αυτή την ψυχή του παιδιού των 14 χρονών, του εγκαταλελειμμένου στο νοσοκομείο, που έκανε κάτι κακό, το ρώτησε κανείς πώς αισθάνεται 4 μήνες μέσα στο νοσοκομείο, μόνο του, τρέχοντας στους διαδρόμους; Το παιδί αυτό είναι πολύ θυμωμένο, το ίδιο και τα άλλα τα παιδιά, τα παρκαρισμένα στα νοσοκομεία τα οποία είναι 80 στην Αττική μόνο».

«Όχι μόνο λόγια, αλλά πράξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «ερχόμαστε από το Βέλγιο, όπου το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες, όχι γιατί λέμε λόγια, αλλά γιατί κάνουμε πράξεις. Να μας αξιοποιήσει η Πολιτεία, όπως μας αξιοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορα εργαλεία. Ήδη συνεργαζόμαστε με πολλά υπουργεία, θα πρέπει και με όσους έχουν την ευθύνη».

πηγή – ΑΠΕ ΜΠΕ / Σ.Μαν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα