Ελλάδα

ΕΟΦ: Σοβαρές καταγγελίες για επιπλοκές από αμφιβόλου ποιότητας botox

Συνελήφθη μία 54χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το MEGA είναι βραβευμένη επιχειρηματίας στο χώρο της αισθητικής, αλλά και ένας 41χρονος άντρας.

Parallaxi
εοφ-σοβαρές-καταγγελίες-για-επιπλοκέ-1026759
Parallaxi

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΦ, για περιστατικό που αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία για διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας μπότοξ και υαλουρονικού σε κέντρα αισθητικής και γιατρούς. Για το περιστατικό συνελήφθη μία 54χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το MEGA είναι βραβευμένη επιχειρηματίας στο χώρο της αισθητικής, αλλά και ένας 41χρονος άντρας.

Η κατηγορούμενη φαίνεται ότι από 2019, έκανε εισαγωγή σκευασμάτων μπότοξ και υαλουρονικού οξέως από την Πολωνία και την Τουρκία ενώ ο 41χρονος τα παρέδιδε στα κέντρα αισθητικής και στους γιατρούς.

Τα σκευάσματα έχουν κατασχεθεί από την Οικονομική Αστυνομία και έχουν σταλθεί για εξέταση στον ΕΟΦ, ώστε να ανακαλυφθεί το περιεχόμενό τους.

Πληθαίνουν τα περιστατικά

Φαίνεται όμως ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Μεταλληνό, πληθαίνουν τα περιστατικά ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία με επιπλοκές ύστερα από τέτοιου είδους ιατρικές πράξεις.

«Ένα λάθος προϊόν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές, το οποίο βλέπουμε όλο και συχνότερα στα ιατρεία μας. Μπορεί να γίνει και από λάθος χρήση, καθώς υπάρχει μία μάστιγα ανθρώπων, οι οποίοι εφαρμόζουν ιατρική χωρίς να είναι ιατροί και σε μη ιατρικούς χώρους», δήλωσε στο MEGA.

Ένα από τα καμπανάκια που μαρτυρούν αμφιβόλου ποιότητας ιατρικές πράξεις είναι το χαμηλό κόστος και η διενέργεια της θεραπείας σε ακατάλληλο χώρο.

«Το πολύ χαμηλό κόστος θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν είναι δυνατόν πράγματα που κοστίζουν ένα ποσό να χορηγηθεί με μικρότερο κόστος», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο πλαστικός χειρουργός, υπάρχουν περιστατικά όπου σημειώθηκε βελτίωση στο αποτέλεσμα, ενώ άλλες περιπτώσεις δεν μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Ένα τέτοιο περιστατικό περιέγραψε στο MEGA ο δικηγόρος Γιώργος Κατσαρίδης, με τον ίδιο να αναφέρει πως η εντολέας του προχώρησε σε αισθητική επέμβαση στα χείλη σε γνωστό πλαστικό χειρουργό των Αθηνών, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μη αναστρέψιμο.

«Το έκανε σε πολύ γνωστό πλαστικό χειρουργό που της έδινε εγγύηση ότι θα είχε το αποτέλεσμα που έπρεπε και δεν θα είχε κίνδυνο στην υγεία της», είπε ο δικηγόρος.

Ο κος Κατσαρίδης εκτιμά πως το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ενδεχομένως ήταν μη ενδεδειγμένο, ενώ τόνισε πως η ποσότητα του υλικού ήταν μεγάλη.

«Νομικά απαγορεύεται να γίνονται ιατρικές πράξεις από μη ιατρούς. Κέντρα αισθητικής, ινστιτούτα, μασάζ, νύχια, ακόμα και κομμωτές έχουμε ακούσει να το κάνουν. Μόνο γιατροί και μάλιστα συγκεκριμένων ειδικοτήτων επιτρέπεται, θα πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση», δήλωσε.

Τέλος, ανέφερε πως η εντολέας του δεν έχει επανέλθει μετά την αποτυχημένη αισθητική επέμβαση, ενώ θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επανορθωτικές επεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα