Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης 74 ανθρώπων από ακυβέρνητο ιστιοφόρο ανοιχτά της Αστυπάλαιας

Χειροπέδες σε δύο διακινητές.

Parallaxi
επιχείρηση-διάσωσης-74-ανθρώπων-από-ακυ-1016804
Parallaxi

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνολικά εβδομήντα έξι (76) ατόμων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος πραγματοποιήθηκε χθες υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112”, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση και άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ έσπευσαν ένα Περιπολικό πλοίο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Το εν λόγω ιστιοφόρο εντοπίστηκε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή 5,6 ν.μ. νότια ν. Αστυπάλαιας και οι εβδομήντα έξι (76) επιβαίνοντες του (42 άνδρες, 9 γυναίκες 23 αγόρια και 2 κορίτσια) περισυνελlέγησαν από το Περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ ν. Κω.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 32 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος στη χώρα) και του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (παράνομη διακίνηση αλλοδαπών) όπως ισχύουν καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα