Ελλάδα

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Καταργούνται οι ΜΕΘ-Covid

Πώς θα αντιμετωπίζονται οι ασθενείς

Parallaxi
επιτροπή-εμπειρογνωμόνων-καταργούν-712945
Parallaxi

Νέα συνεδρίαση για την αλλαγή των πρωτοκόλλων της λοίμωξης Covid-19 στη διαχείριση των ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, οι επιστήμονες αποφάσισαν να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την κατάργηση των ΜΕΘ-Covid, καθώς, όπως έκρινα, πλέον δεν συντρέχουν λόγοι ξεχωριστής νοσηλείας των ασθενών.

Κι αυτό διότι ο κορονοϊός έχει πλέον ήπια διασπορά και ο πληθυσμός είναι θωρακισμένος, είτε μέσω των εμβολίων, είτε λόγω φυσικής νόσησης, ή και για τους δύο λόγους.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο κατάργησης και των απλών κλινικών Covid.

Εάν το μέτρο αυτό προκριθεί σε επόμενη συνεδρίαση, οι ασθενείς με κορονοϊό θα νοσηλεύονται στις κλινικές των βασικών υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία πάσχουν, και όχι σε κλινικές αποκλειστικής νοσηλείας κρουσμάτων Covid.

Δεν φεύγει η μάσκα από τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων

Στο ίδιο πλαίσιο, οι ειδικοί της Επιτροπής συζήτησαν το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το διοικητικό προσωπικό δημόσιων δομών Υγείας, ή το προσωπικό των εργαστηρίων, το οποίο δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Ωστόσο, δεν υπήρξε θετική απόφαση, καθώς δεν υπήρχε ομοφωνία και ως εκ τούτου το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Σε μελλοντική συνεδρίαση παραπέμφθηκε και η απόφαση για την πιθανότητα κατάργησης των πρωτοκόλλων που αφορούν τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία και τους συνοδούς των ασθενών, τα οποία μέχρι σήμερα υπόκεινται στα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της λοίμωξης Covid.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα