Έρευνα: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης

Μια έρευνα φανερώνει τα προβλήματα της πόλης σύμφωνα με τους κατοίκους.

Parallaxi
έρευνα-αυτά-είναι-τα-μεγαλύτερα-προβλ-378177
Parallaxi

Η καθαριότητα, οι αστικές συγκοινωνίες, οι θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζητούν να λειτουργήσει επιτέλους κάποια στιγμή το Μετρό, θέλουν περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν είναι ευχαριστημένοι από το έργο της δημοτικής αστυνομίας, αλλά ούτε και από το επίπεδο της εξυπηρέτησης τους από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα άλλαζαν με τίποτε την ζωή τους στην Θεσσαλονίκη με μία αντίστοιχη στην Αθήνα, καθώς αγαπούν την πόλη τους παρόλα τα προβλήματα της.

Η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, την οποία διενήργησε για λογαριασμό του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, «φωτίζει» ταυτόχρονα και το προφίλ ενός ικανού και αποδεκτού από την πλειοψηφία των πολιτών Δημάρχου.

Καταξιωμένος επαγγελματικά, έντιμος, με πρόγραμμα και νέος σε ηλικία είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που θέλουν για τον Δήμαρχο τους οι Θεσσαλονικείς και προφανώς μέχρι σήμερα αυτές οι επιθυμίες τους δεν έχουν ευοδωθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Interview, η καθαριότητα με ποσοστό 67% παραμένει εν έτει 2018 το κυρίαρχο πρόβλημα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, το οποίο προφανώς έχει αποτύχει να διαχειριστεί η υφιστάμενη δημοτική αρχή.

Ακολουθεί η κακή κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών (με ποσοστό 52%), οι θέσεις στάθμευσης (με 44%), το κυκλοφοριακό (με 38%), η εγκληματικότητα (με 23%), τα δημοτικά τέλη (με 19%) και η σχολική στέγη (με 10%).

Οι Θεσσαλονικείς λαχταρούν το Μετρό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση τους στην ερώτηση: «Τι κατά την άποψη σας λείπει από την Θεσσαλονίκη και θα θέλατε να έχει περισσότερο η πόλη;». Το 67% απαντά το Μετρό, το 36% αθλητικές εγκαταστάσεις, το 27% την ανάδειξη ιστορικών μνημείων της πόλης, το 15% παιδικούς σταθμούς, το 8% τουριστική ανάπτυξη και το 3% την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση του έργου των δημοτικών υπηρεσιών, το 54% τοποθετείται αρνητικά/μάλλον αρνητικά κρίνοντας τις επιδόσεις της δημοτικής αστυνομίας, το 33% θετικά/μάλλον θετικά και το 13% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ανάλογη αρνητική κρίση για την ποιότητα της εξυπηρέτησης των δημοτών από τις δημοτικές υπηρεσίες έχουν σε ποσοστό 52% όσοι χρειάστηκε να τις επισκεφτούν για κάποιον λόγο (ληξιαρχείο, δημοτική αστυνομία, δήλωση γάμου, γέννηση τέκνου κα). Στο ερώτημα για το κριτήριο επιλογής Δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οι Θεσσαλονικείς δίνουν το απελπιστικά χαμηλό ποσοστό του 6% στην επιλογή να έχει κομματική στήριξη αυτός ο υποψήφιος. Αντίθετα, με ποσοστό 52% θέλουν να είναι καταξιωμένος επαγγελματικά/να έχει εργαστεί και ακολουθεί με 50% να είναι έντιμος, με 48% να έχει πρόγραμμα και με 35% να είναι νέος σε ηλικία.

Η έρευνα της Interview πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 600 ατόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2018.

Δείτε αναλυτικά την Έρευνα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα