Ελλάδα

Έρευνα ΣΕΛΠΕ: 5 στους 10 κάνουν συστηματικά online αγορές

Το 45% των χρηστών διαδικτύου προέβη σε κάποια online αγορά μέσω διαδικτύου το τελευταίο 15ήμερο

Parallaxi
έρευνα-σελπε-5-στους-10-κάνουν-συστηματι-871898
Parallaxi

Η πανδημία έφερε αλλαγές και στις online αγορές σύμφωνα με νέα έρευνα του ΣΕΛΠΕ. Πέντε στους δέκα χρήστες διαδικτύου είναι πλέον συστηματικοί online αγοραστές.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ, το 45% των χρηστών διαδικτύου προέβη σε κάποια online αγορά μέσω διαδικτύου το τελευταίο 15ήμερο, ποσοστό ίδιο με τον Νοέμβριο 2022 και σαφώς αυξημένο σε σχέση με το 39% του Ιουνίου 2022.

Το ποσοστό αυτό είναι μεν χαμηλότερο από την υψηλότερο μέτρηση που έχει καταγραφεί του Δεκεμβρίου 2020 (61%) στην κορύφωση της πανδημίας, αλλά σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 (26%) την τελευταία μέτρηση πριν ξεσπάσουν έκτακτες συνθήκες.

Με αναγωγή, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 7 στους 10 χρήστες του διαδικτύου χαρακτηρίζονται πλέον online αγοραστές. Τα σημαντικά αυτά ποσοστά είναι ακόμη μακριά από τα αντίστοιχα των ώριμων αγορών της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης όπου 9 στους 10 πολίτες πλέον κάνουν αγορές διαδικτυακά.

Ρεκόρ για τις online αγορές το 2023

Τουλάχιστον 1 στους 4 online καταναλωτές θεωρούνται πλέον ιδιαίτερα προχωρημένοι αφού οι ηλεκτρονικές τους αγορές αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% των συνολικών τους αγορών. Μάλιστα για όλους τους online καταναλωτές κατά μέσο όρο οι ηλεκτρονικές αγορές αντιπροσωπεύουν πλέον το 10% των συνολικών τους αγορών, ποσοστό που παρουσιάζει αυξητική τάση σε σχέση με το 2022.

Με βάση εκτιμήσεις ειδικών αναμένεται το 2023 να είναι μια ακόμη χρονιά ρεκόρ για το ηλεκτρονικό εμπόριο B-C, με τουλάχιστον 20,000 ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν πλέον οργανωμένο κανάλι ψηφιακών πωλήσεων και αρκετά ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα να έχουν πλέον σημαντικές online ετήσιες πωλήσεις πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα