Ελλάδα

Ερωτηματικά μετά το ατύχημα με τον Προαστιακό: «Δεν υπάρχει φύλαξη»

Η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που παρασύρθηκε από το τρένο

Parallaxi
ερωτηματικά-μετά-το-ατύχημα-με-τον-προ-515376
Parallaxi

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 16χρονος που παρασύρθηκε από συρμό του Προαστιακού στον Ταύρο, αργά το βράδυ της Παρασκευής (7/4). Είναι διασωληνωμένος στο «Τζάνειο», καθώς φέρει κακώσεις. Όσο το συμβάν διερευνάται, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως «δεν υπάρχει φύλαξη».

Αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας τα όσα επικράτησαν τη στιγμή του συγκλονιστικού ατυχήματος, είπε ότι πρώτα άκουσε τα ουρλιαχτά και μετά την κόρνα του τρένου, όπως μεταδίδει το Star.

Ο 16χρονος ήταν λιπόθυμος όταν τον προσέγγισαν οι κάτοικοι της περιοχής και φορούσε μπλουζάκι με κουκούλα. Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα έφτασαν στο σημείο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρο, καθώς το τρένο είχε παρασύρει τον νεαρό μαθητή για 20 μέτρα.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι στο σημείο έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα, τα οποία αγγίζουν τα 60 και τα 70, καθώς δεν λειτουργεί ο φωτισμός -με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η ορατότητα των οδηγών των αμαξοστοιχιών.

Ερωτήματα για την ασφάλεια

Γυναίκα που διαμένει απέναντι από το σημείο δηλώνει: «Δεν υπάρχει καμία φύλαξη. Περνούν συνέχεια παιδιά ως και τις 11 το βράδυ. Πολλές φορές περνά το τρένο και δεν κατεβαίνουν καν οι μπάρες».

Η αναφορά από την αστυνομία αναφέρει ότι «όταν κατέβηκαν οι μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας, εισήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή αγνοώντας τόσο τις υποδείξεις του αρμόδιου υπαλλήλου που του σφύριζε να απομακρυνθεί, όσο και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας που έφτανε στο σημείο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί».

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι άνθρωποι που χειρίζονται την μπάρα με τη μανιβέλα δεν είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ και είναι από εταιρεία σεκιούριτι. Μάλιστα, κάτοικος καταγγέλλει πως δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση.

«Δεν υπάρχει φύλαξη – Δεν τηρείται καμία προδιαγραφή ασφαλείας»

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει πολίτης μέχρι πρόσφατα υπήρχαν εκπαιδευμένοι φύλακες του ΟΣΕ, οι οποίοι λόγω των περικοπών έχουν αντικατασταθεί από εταιρεία security, «που δεν έχουν την εκπαίδευση που έπρεπε». Όπως επίσης καταγγέλλει ο κάτοικος στης περιοχής στο Κontra News, οι μπάρες σε κάποιες περιπτώσεις είχαν μείνει ανοιχτές ενώ περνούσαν τρένα.

«Είμαι κάτοικος 50 χρόνια εδώ. Η κατάσταση που ήταν τότε είναι η ίδια και το 2023 (…). Όλο το δίκτυο είναι αφύλαχτο, μπορεί οποιοδήποτε παιδί να μπει στις γραμμές. Δεν υπάρχει φύλαξη. Η διάβαση δεν τηρεί καμία προδιαγραφή ασφαλείας, περνάμε με δική μας ευθύνη (…)», τονίζει.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι καθημερινά περνάνε από εκεί πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα