Ελλάδα

ΕΣΡ: Νέα πρόεδρος, η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Όλα τα ονόματα του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης - Πως ψήφισαν τα κόμματα

Parallaxi
εσρ-νέα-πρόεδρος-η-εισαγγελέας-ευτέρπ-1062960
Parallaxi

Με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενέκρινε την νέα σύνθεση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος τοποθετείται η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και μέλη οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός, Γιάννης Μιχελάκης, ο δικηγόρος και πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κράτους Στέφανος Δέτσης.

Να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νίκη, Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για κομματικούς διορισμούς και deal μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης με σκοπό την διαγραφή του προστίμου του Κυριακου Βελόπουλου. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» εστιάζοντας την κριτική του στο γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν επιτελεί τον ρόλο του πλουραλισμού.

Η κυρία Κουτζαμάνη, πρώτη γυναίκα που επελέγη ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ήταν και η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στο εισαγγελικό σώμα το 1975 καταγράφοντας πολύχρονη επιτυχημένη θητεία στη δικαιοσύνη.

πηγή kathimerini

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα