Έβγαλαν τα τρακτέρ οι αγρότες στη Λάρισα – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αντιπλημμυρικά έργα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.
Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες από διάφορα μέρη της Λάρισας που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου με τα τρακτέρ τους.
Οι αγρότες ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αντιπλημμυρικά έργα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.
Επίσης, ζητούν την υιοθέτηση της πρότασης της Περιφέρειας για να κατασκευαστεί αγωγός παροχέτευσης του νερού προς το Αιγαίο για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια τους, αλλά και να μη γίνει αναδιάρθρωση στις υφιστάμενες καλλιέργειες στον κάμπο.
«Οι συνάδελφοι αγρότες βρίσκονται σήμερα στον Πλατύκαμπο γιατί παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ζητούμε δέσμευση από την κυβέρνηση με άμεσο χρονοδιάγραμμα και με εκτίμηση των απαραίτητων έργων, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό από την Κάρλα και αναπλήρωση των στρεμμάτων των συναδέλφων, γιατί δεν θα καλλιεργήσουν για τα επόμενα χρόνια και βεβαίως αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να παραμείνουμε στα χωριά μας», δήλωσε ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.
Σημειώνεται πως στο χώρο των κινητοποιήσεων βρέθηκε και ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως η πρόταση της Περιφέρειας είναι «να μεγαλώσει η Κάρλα σε εκτάσεις του δημοσίου 55.000 στρεμμάτων και να γίνει το κανάλι που να βγαίνει στο Αιγαίο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλημμύρας στο μέλλον και να αρχίσουν οι άνθρωποι να έχουν μία εμπιστοσύνη να ξαναξεκινήσουν τις ζωές τους εδώ. Αν δε γίνει μία τέτοια προσέγγιση υπάρχουν άλλες δύο λύσεις: Η μία λύση είναι να γίνει κάποιος ψαράς ή να εγκατασταθεί κάπου αλλού, πράγμα που εγώ δεν το δέχομαι ούτε το ένα ούτε το δεύτερο…»
Το πλάνο των αγροτών προβλέπει έξοδο των τρακτέρ μετά τις γιορτές, περί τις 20 Ιανουαρίου.