Έβρος: Το super food που παράγεται με εξαπλάσια ποσότητα σιδήρου, καλλίου και ασβεστίου

Τα καλά της μεσογειακής διατροφής!

Parallaxi
έβρος-το-super-food-που-παράγεται-με-εξαπλάσια-970381
Parallaxi

Πλούσια σε ψευδάργυρο, σίδηρο, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ασβέστιο και κάλλιο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι τα φασόλια Τυχερού Έβρου που αποτελούν ντόπια ποικιλία.

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 μίλησε ο βιοχημικός της εταιρείας τεχνοβλαστού foodOxys του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φώτης Τέκος:

«Το φασόλι του Τυχερού Έβρου ήρθε στο εργαστήριό μας μέσα από μια συνεργασία που διατηρούμε με την Δημοσυνεταιριστική Έβρου. Μετά τις αναλύσεις για βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, βρήκαμε ότι ξεπερνάει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλει στην όραση, το ανοσοποιητικό, τη γνωσιακή λειτουργία, στη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στη κατάσταση νυχιών, μαλλιών, δοντιών και δέρματος, στην αντιμετώπιση της κόπωσης, στην παραγωγή ενέργειας, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, λοιπόν, που αποτελεί μέρος της ελληνικής παραδοσιακής και μεσογειακής διατροφικής κουλτούρας.

Έτσι φαίνεται γιατί η μεσογειακή διατροφή κάνει καλό».

Πηγή: ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Μαρία Μανάκα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα