Ελλάδα

Ευρωπαϊκό… γηροκομείο αυτοκινήτων η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η χώρα μας, στα ΙΧ, έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας – Δείτε ποιος είναι.

Parallaxi
ευρωπαϊκό-γηροκομείο-αυτοκινήτων-η-1102449
Parallaxi

Τα γερασμένα οχήματα είναι επικίνδυνα για όλους με την Ελλάδα να έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Και αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα, το φαινόμενο δε θα διορθωθεί λόγω των απόνερων της οικονομικής κρίσης αλλά και των υψηλών τιμών…

Η κατάσταση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, το ξέρουμε πως δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών και λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ακολουθεί το βιβλίο του κατασκευαστή, άρα δεν συντηρεί σωστά το όχημά του με αποτέλεσμα αυτό να εμφανίζει αρκετά συχνά προβλήματα.

Όσο παλαιότερο είναι ένα όχημα τόσα περισσότερα ζητάει και φυσικά όσο δεν υπάρχει η δέουσα προσοχή από τον ιδιοκτήτη τα προβλήματα μεγαλώνουν.

Από τη στιγμή που το πάρκο των καινούργιων αυτοκινήτων δεν καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των αυτοκινήτων τόσο ο μέσος όρος ηλικίας μεγαλώνει.

Επικίνδυνα να κυκλοφορούν…

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς πως οχήματα που ξεπερνούν τα 10 έτη εμφανίζουν όλο και περισσότερα προβλήματα. Στην πράξη τα έξοδα μεγαλώνουν και επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, τα οχήματα κυκλοφορούν με προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως αποτελούν κίνδυνο για όλους τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και όσους κινούνται καθημερινά στους δρόμους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέρος όρος ηλικίας των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι τα 17 έτη. Στην ίδια… χάλια κατάσταση και ακόμα χειρότερα βρίσκονται τα επαγγελματικά ελαφρά οχήματα με τον μέσο όρο να φτάνει τα 20.8 έτη! Τα νούμερα είναι σοκαριστικά και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα επίπεδα ασφαλείας που προσφέρουν τόσο παλιά οχήματα τόσο στους χρήστες όσο και στους υπόλοιπους.

Η κατάσταση δεν δείχνει να διορθώνει καθώς η ανακύκλωση είναι σχεδόν ανύπαρκτη και οι πωλήσεις δεν είναι τέτοιες που να μπορούν να μειώσουν το μέσο όρο ηλικίας των οχημάτων…

πηγη protothema.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα