Φλώρινα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης, σφραγίστηκε το ξενοδοχείο με τις 14 δηλητηριάσεις λόγω αναθυμιάσεων

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 50χρονος - Τα νεότερα για τους νοσηλευόμενους

Parallaxi
φλώρινα-συνελήφθη-ο-ιδιοκτήτης-σφραγ-1234627
Parallaxi

Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε νέο ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου, Αμυνταίου, όπου 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ένας 48χρονος, ο οποίος δηλητηριάστηκε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο μονοξείδιο του άνθρακα στο ξενοδοχείο που διέμενε στο Λιμνοχώρι Φλώρινας.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου τα άτομα που βρισκόταν στο Ξενοδοχείο μόλις άναψαν τα καλοριφέρ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ένιωσαν ξαφνικά αδιαθεσία απο μια μυρωδιά που δεν τους επέτρεπε να ανασάνουν. Άμεσα κλήθηκαν επι τόπου το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία που μετέφεραν τα 14 άτομα σε Νοσοκομεία της περιοχής.

Ένα 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Είχε πάει για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, ενώ σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους αλλά τέσσερα άτομα. Οι υπόλοιποι παραμένουν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από Διοικητή 4ης ΥΠΕ Δ. Τσαλικάκη, τα 9 άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας θα πάρουν σε λίγη ώρα εξιτήριο. Επίσης τα 5 άτομα που μεταφέρθηκαν στην Πτολεμαΐδα οι 4 βρίσκονται στην βραχεία νοσηλεία και θα βγουν σε λίγο, ενώ το ένα άτομο διακομίσθηκε στη ΜΕΘ της Κοζάνης.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη και διεξάγεται αστυνομική έρευνα για τα ακριβή αίτια της διαρροής.

Σημειώνεται οτι το ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η διαρροή είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν απο ένα μήνα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα