Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Εξηγήσεις ζητά η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσο

Και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Parallaxi
φωτιά-στη-ρόδο-εξηγήσεις-ζητά-η-αντεισ-1037389
Parallaxi

Λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες η φωτιά στη Ρόδο ζήτησε να μάθει η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.

Τις απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τo rodiaki.gr, για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κα. Εισαγγελέα δίνοντας εξηγήσεις, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμά του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεσή της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και τις αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων, μορφολογίας κ.ά.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, έγινε αναφορά αναλυτικά στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, αλλά και στο θέμα των αντιπυρικών ζωνών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα