Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Κάηκαν σπίτια – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο - Τι αναφέρει η Πυροσβεστική

Parallaxi
φωτιά-στη-βάρης-κορωπίου-κάηκαν-σπίτι-1177590
Parallaxi

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (19.6.24) στη Βάρης – Κορωπίου με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι τεράστια για την κατάσβεσή της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί και σπίτια.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Κίτσι Κορωπίου. Οι φλόγες μπήκαν στο κτήμα «Νεφέλες» που βρίσκεται στην περιοχή, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τις σβήσουν. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να εκδηλώθηκε από εργασίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι «αυτή η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή με τη βοήθεια πολύ ισχυρών ανέμων που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 Μποφόρ». Για τον λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, εκδόθηκε αρχικά προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και στη συνέχεια ακόμη δύο μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι Κορωπίου.

«Με τη συνδρομή δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται διαρκώς», σημείωσε. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η φωτιά μπήκε στις αυλές των πρώτων σπιτιών της περιοχής.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυρές ριπές ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνται εκτροπές:

– Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

ΠΗΓΗ: newsit

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα