Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ο καπνός κάλυψε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα – Εικόνες

Eχει σκεπαστεί μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ακόμα και στην άλλη άκρη της χώρας - Δείτε αναρτήσεις

Parallaxi
φωτιά-στην-αλεξανδρούπολη-ο-καπνός-κά-1047255
Parallaxi

Με καπνό από την Αλεξανδρούπολη έχει σκεπαστεί μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ακόμα και στην άλλη άκρη της χώρας.

Σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα του meteo.gr, ο καπνός όχι μόνο έχει φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία, αλλά βγήκε και από τη χώρα!

Έχει ταξιδέψει από τον Έβρο περίπου 950 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά και έχει εξαπλωθεί συνολικά σε 110.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η δριμύτητα των δασικών πυρκαγιών αποτυπώνεται σε εικόνα του ευρωπαϊκού δορυφόρου METEOSAT-11 που επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, καθώς και από την πυρκαγιά πάνω από τη Βοιωτία.

Μια συγκλονιστική εικόνα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 αποτυπώνει την έκταση των δασικών πυρκαγιών.

Ο καπνός έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, πάνω από τη Βοιωτία από τη δασική πυρκαγιά στα Ψαχνά (Εύβοια), πάνω από την Πελοπόννησο από τη δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο (Βοιωτία) και, τέλος, πάνω από το Νότιο Αιγαίο από την πυρκαγιά στη Κύθνο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο άνεμος έχει μεταφέρει τον καπνό από την Αλεξανδρούπολη στο Ιόνιο Πέλαγος, καλύπτοντας τον ουρανό πάνω από τα Επτάνησα.

Ο καπνός της Θράκης στην Αμμουλιανή, τον Βόλο και την Σαμοθράκη.

Τα πύρινα μέτωπα κατακαίνε την χώρα, το πιο σοβαρό εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Δεκάδες καμμένες εκτάσεις, χαμένες περιουσίες, απανθρακωμένα ζώα και άνθρωποι. Νύχτες αποκάλυψης. Στάχτη “χιονίζει” σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ ο καπνός της Θράκης εξαπλώνεται. Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη ο καπνός της Θράκης έφτασε μέχρι τη Λευκάδα και τη Δυτική Πελοπόνησσο.

Φωτογραφίες που έρχονται στην Parallaxi ή ανεβαίνουν στα social media δείχνουν τον καπνό να είναι ορατός σε πολλά σημεία της χώρας, διανύοντας τεράστιες αποστάσεις ανησυχώντας τους πολίτες.

Ο καπνός στην Λευκάδα

Ο καπνός στη Λάρισα

Ο καπνός στα Ιωάννινα

Ο καπνός στην Κεφαλλονιά

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα