Ελλάδα

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών – Διασωληνωμένος ένας 74χρονος

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ.

Parallaxi
φωτιά-στην-ιεράπετρα-οι-φλόγες-πέρασα-1143441
Parallaxi

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί, σε ορεινή περιοχή κοντά στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ένας 74χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος, καθώς έχασε τις αισθήσεις του στην προσπάθεια του να προστατεύσει το χωράφι του. Νωρίτερα, εστάλησαν μηνύματα από το «112» για απομάκρυνση κατοίκων από 4 περιοχές, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχει ριχτεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι του νησιού.

Μέχρι πριν από λίγο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν υπήρχε σε εξέλιξη ενιαίο μέτωπο πυρκαγιάς αλλά διάσπαρτες εστίες καπνού. Όμως δεν υπάρχει εφησυχασμός. Για την κατάσβεση της, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν κινητοποιηθεί 130 πυροσβέστες 6 ομάδες πεζοπόρο 27 οχήματα 3 ελικόπτερα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ.

Ένας κάτοικος ηλικίας 74 χρόνων με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Διάστρεμμα έπαθε και ένας πυροσβέστης κατά την διάρκεια των προσπαθειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι φλόγες πέρασαν από αυλές σπιτιών. Ζημιές έχουν γίνει κυρίως σε θερμοκήπια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου την ώρα που έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ. Πήρε διαστάσεις και οι κάτοικοι έλαβαν sms μέσω του 112, για την εκκένωση του Μαύρου Κόλυμπου, της Αχλιάς, της Αγία Φωτιάς και της Γαλήνης, και την μετακίνησή τους προς τον Κουτσουρά.

Στην περιοχή έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα