Φωτιά στην Ηλεία: Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα τρία πύρινα μέτωπα

Parallaxi
φωτιά-στην-ηλεία-σοβαρός-τραυματισμό-1223829
Parallaxi

Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα, στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι, σε μια από τις τρεις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλεία.

Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Τρία μέτωπα η φωτιά

Ενισχύθηκαν κι άλλο οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει δασική έκταση.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 188 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν συνεχώς, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο έχουν συντονιστικό ρόλο.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ήδη ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος, Νίκος Ρουμελιώτης και μεταβαίνει ο αρχηγός, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι. Ο τραυματισμένος πυροσβέστης μεταφέρεται απευθείας με ελικόπτερο από το σημείο του ατυχήματος στο Νοσοκομείο του Πύργου για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στο Γεράκι» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, η φωτιά δεν γαλουχείται εύκολα λόγω του δυνατού αέρα. Έχω στείλει όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας για να αντιμετωπιστεί η φωτιά, γνωρίζω ότι έχουν καεί δύο σπίτια, στο σημείο πετούν 10 εναέρια μέσα και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τον κ. Κικίλια» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νικόλαος Κοροβέσης.

«Τα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Το ένα είναι προς Χάβαρι, το δεύτερο προς Κρυονέρι και το τρίτο προς Γεράκι. Και τα τρία είναι επικίνδυνα γιατί έχει δυνατό αέρα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή Μπουμπούνα. Δεν τα προλάβαμε… Τώρα όμως δεν απειλούνται κάποια άλλα σπίτια, εξαρτάται από τον αέρα» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χριστοδουλοπουλος Χρήστος.

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πύρινο μέτωπο και στη Μανωλάδα

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

9 φωτιές στην Ηλεία

Σε 37 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διενέργεια έρευνας, προκάλεσε το γεγονός ότι από το πρωί της Παρασκευής (4/10) έως αργά το απόγευμα έχουν ξεσπάσει 9 φωτιές στην Ηλεία, κάποιες εξ αυτών απανωτά, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και εγείροντας πολλές υποψίες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα