Ελλάδα

Φωτιά στην Πάρνηθα: Αυξάνονται διαρκώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ ότι οι φλόγες ξεκίνησαν από πυλώνες.

Parallaxi
φωτιά-στην-πάρνηθα-αυξάνονται-διαρκώ-1182024
Parallaxi

Εικόνα: Eurokinissi

Σε απόλυτη ετοιμότητα έχει τεθεί στο σύνολό του ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην τοποθεσία Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάθεση 10 υδροφόρων οχημάτων, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

«Χωρίς ενεργό μέτωπο, διάσπαρτες εστίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ»

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σημείωσε για το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα «Η προσπάθεια της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο».

«Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. Βέβαια, με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει.

Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια, ο στρατός, οι εθελοντές μας, η δασική υπηρεσία και η ΕΛΑΣ. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Επαναλαμβάνω πως η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα», υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά που «ξέσπασε» σήμερα το μεσημέρι (29/06).

Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ ότι οι φλόγες ξεκίνησαν από πυλώνες

Διαψεύδει ο ΔΕΔΔΗΕ τις φήμες, ότι η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, ξεκίνησε από κάποιον πυλώνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σε επικοινωνία που είχε η Ραλλού Αλεξοπούλου ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που καθιστά τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες.

Συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 5 αεροσκάφη.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα