Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Σε Λεπτοκαρυά, Δαδιά και Τρεις Βρύσες τα ενεργά μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο οι νέες πυρκαγιές στην Αττική και τη Χίο που προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Parallaxi
φωτιά-στον-έβρο-σε-λεπτοκαρυά-δαδιά-κα-1049109
Parallaxi

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις φωτιές που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής μετά από πτώση κεραυνών.

Στα σημεία επιχειρούν επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 16 πυροσβεστών από Κύπρο, ενώ επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Επιπρόσθετα παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή του Μαραθώνα λόγω της πυρκαγιάς στο Γραμματικό.

Επίσης υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Καμπιά Χίου όπου επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες ενώ επιχείρησε και ένα ελικόπτερο.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έβρος: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά – Σε Λεπτοκαρυά, Δαδιά και Τρεις Βρύσες τα ενεργά μέτωπα

Συνεχίζει να μαίνεται για πολλοστή ημέρα η φωτιά στον Έβρο. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης μετατοπίζονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λεπτοκαρυά, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς το βόρειο δασικό σύμπλεγμα.

Οι φλόγες καίνε δρυοδάσος αλλά με το πύρινο μέτωπο να κινείται κόντρα στον αέρα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα τελευταία ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών στον Έβρο με τα άλλα δύο να εντοπίζονται στη Δαδιά και τις Τρεις Βρύσες.

Στο τελευταίο μέτωπο, 30 υλοτόμοι με το προσωπικό του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει προς το Καταφύγιο Άγριας Ζωής που υπάρχει εκεί.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα