Ελλάδα

Φωτιά στον Κουβαρά: Οι φλόγες έφτασαν μέχρι παραλία και ο καπνός στα Κύθηρα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά - Δείτε δορυφορικές εικόνες

Parallaxi
φωτιά-στον-κουβαρά-οι-φλόγες-έφτασαν-μ-1034113
Parallaxi

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά και πλέον, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τις δορυφορικές εικόνες έχει φτάσει στην παραλία.

Σύμφωνα με τον «Προμηθέα» η φωτιά έφτασε στην παραλία μεταξύ Λαγονησίου και Σαρωνίδας, ενώ με νέο 112 καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να φύγουν με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Δείτε τις εικόνες

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τους δορυφόρους ο καπνός από τη φωτιά της Αττικής έχει φτάσει στα Κύθηρα.

Ειδικοτερα, πάνω από από 200 km μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά στον Κουβαρά σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους Θ.Μ. Γιάνναρο, Σ. Καραγιαννίδη, Γ. Κύρο και Κ. Λαγουβάρδο αποτυπώθηκε η οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (15:35) της Δευτέρας 17.07.2023

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από το τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (15:35) της Δευτέρας 17.07.2023

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα