Ελλάδα

Γεωργιάδης για φάρμακα: Θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων

Τελειώνει η ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Parallaxi
γεωργιάδης-για-φάρμακα-θα-δοθεί-σύντο-299045
Parallaxi

Ένα μήνα ακόμα θα διαρκέσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις των φαρμάκων και η ταλαιπωρία των ασθενών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τόνισε, σε έναν μήνα η αγορά των φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί και ανέφερε πως η έλλειψη αποτελεί ένα ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ιδιαίτερα ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

“Η έλλειψη φαρμάκων αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ιδιαίτερα ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Έχει προκαλέσει και πολύ μεγάλη η συζήτηση σχετικά με το πώς η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει μοντέλο και να φτιάξουμε παραγωγή πρώτων υλών και στην Ευρώπη. Σε αυτό η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει, και το έχουμε θέσει στο συμβούλιο και έχουμε φτιάξει και επενδύσεις μεγάλες για παραγωγή πρώτων υλών στην Ελλάδα.

Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, δε μπορεί να γίνει σε μία μέρα, αλλά σε ένα διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα από σήμερα. Το πρόβλημα προέκυψε από ένα έλλειμμα παραγωγής από την Κίνα, που είναι η βασική χώρα παραγωγής πρώτων υλών που οδήγησε σε αυτό”, δήλωσε.

πηγή – news247
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα