Ελλάδα

Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων – Βενζινοπώλες εξηγούν

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα.

Parallaxi
γιατί-ανεβαίνουν-οι-τιμές-των-καυσίμω-992185
Parallaxi

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε πολύ μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Αυτές οι αυξήσεις έρχονται από τις 15 Ιουλίου και μετά. Αυτές οι αυξήσεις αναλύονται σε 15 λεπτά στην αμόλυβδη βενζίνη, δηλαδή εκεί που βλέπαμε την αμόλυβδη βενζίνη τον Ιούλιο στο 1,85 ευρώ το λίτρο τώρα το βλέπουμε στα 2 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης από το 1,55 ευρώ το λίτρο το βλέπουμε στο 1,80», είπε στην ΕΡΤ ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

«Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις τιμές των καυσίμων για την επόμενη εβδομάδα. Οφείλω να σας πω ότι ανησυχούμε ιδιαίτερα διότι η πορεία των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου είναι ανοδική.» επισημαίνει

«Δυστυχώς η βενζίνη ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του κάστρου του Ναυπλίου και σταματημό δεν έχει» είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής Απόστολος Καλαντζόπουλος.

«Ο λόγος είναι ότι διεθνώς το πετρέλαιο ανεβαίνει, αλλά το κυριότερο είναι να ρωτήσουμε τις αλυσίδες πριν από εμάς. Γιατί η μόνη αλυσίδα που μπήκε πλαφόν ήταν τα πρατήρια βενζίνης στο κέρδος τους, ενώ δεν συζητάμε καθόλου για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης του κράτους.

Δεν συζητάμε καθόλου για τα διυλιστήρια, δεν συζητάμε καθόλου για τις εταιρείες, πράγμα που θα έπρεπε. Γιατί σήμερα που μιλάμε, στα δύο ευρώ το λίτρο που έχει η αμόλυβδη το 1,40 είναι φόροι του κράτους. Για ποιο λόγο πρέπει να ασχοληθούμε με τα 10 λεπτά στο πρατήριο βενζίνης και δεν ασχολούμαστε με το 1,40 του κράτους» είπε.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα