Ελλάδα

Greek Mafia: Στη φυλακή δύο κατηγορούμενοι για τα συμβόλαια θανάτου

Κατηγορούνται για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπάτη και Διονύση Μουζακίτη.

Parallaxi
greek-mafia-στη-φυλακή-δύο-κατηγορούμενοι-για-τ-1007181
Parallaxi

Στη φυλακή οδηγούνται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 39χρονος και ο 21χρονος οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή σε δολοφονίες της αποκαλούμενης Greek mafia.

Επίσης ένας ακόμη 21χρονος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι κατηγορίες για τον εν λόγω συλληφθέντα, οποίος αρνήθηκε τα πάντα, ήταν μόνο πλημμελήματα για παράνομη οπλοκατοχή και λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 39χρονος αρνήθηκε να μιλήσει επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής, ενώ ο 21χρονος, που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Οι δολοφονικές επιθέσεις στις οποίες κατηγορούνται πως συμμετείχαν είναι αυτές στους Γιάννη Σκαφτούρο, Βασίλη Ρουμπάτη και Διονύση Μουζακίτη. Κατηγορούνται επίσης για συμμετοχή στις απόπειρες ανθρωποκτονίας του Θεόδωρου Μαυρόπουλου και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα ασύλληπτα μέλη της Greek Μafia είναι τουλάχιστον 10 και οι αρχές έχουν εστιάσει στον εντοπισμό τους.

Τα «ιλιγγιώδη» κέρδη από το λαθρεμπόριο τσιγάρων έγιναν αιτία για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ αντιμαχόμενων ομάδων και να εκτελεστούν δύο συμβόλαια θανάτου σε Σκούρτα Βοιωτίας και Κορυδαλλό, όπως και πολλές βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις.

Το χρυσοφόρο λαθρεμπόριο τσιγάρων

Αυτό αποκάλυψαν αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι τόνισαν ότι ο «τζίρος» από τα παράνομα τσιγάρα είναι τεράστιος. Αστυνομικές πηγές εξήγησαν στο iEidiseis ότι η ζήτηση εκτοξεύτηκε από την περίοδο των Μνημονίων και μετά, με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να… σπεύσουν να «καλύψουν το κενό» που υπήρχε στην προσφορά. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι το 2009 η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων αντιστοιχούσε μόλις στο 3% των καπνιστών. Τα χρόνια που ακολούθησαν άρχισε να «θεριεύει» το λαθρεμπόριο, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Κάθε χρόνο κατάσχονται κατά μέσο όρο 800 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρων και 300 τόνοι καπνού, ενώ οι απώλειες για το Δημόσιο ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα παραγωγό των λαθραίων τσιγάρων και ταυτόχρονα κόμβο διανομής τους προς χώρες της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα δρουν κυκλώματα που παράγουν τσιγάρα σε κρυφά εργοστάσια, όπου δουλεύουν «έγκλειστοι» εργάτες, ενώ υπάρχουν και κυκλώματα που τα εισάγουν μέσω τελωνειακών σταθμών και στη συνέχεια τα διακινούν. Εκτιμάται από τις αστυνομικές Αρχές ότι στη χώρα μας υπάρχουν τέσσερα μεγάλα εργοστάσια παραγωγής παράνομων τσιγάρων.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι πριν από μερικά χρόνια ισχυροί «παίχτες» παγκοσμίου επιπέδου στη λαθροδιακίνηση επιχείρησαν να «επιβληθούν» στη μαύρη αγορά της χώρας μας. Τότε ήταν που ξέσπασε «πόλεμος» με τις «εγχώριες» ομάδες. Μάλιστα, ενδεχομένως κάποιοι εντός της χώρας να υποτίμησαν μέχρι που ήταν ικανοί να φτάσουν οι «αντίπαλοι».

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα