H Μεταμόρφωση Χαλκιδικής γίνεται 100 χρονών και γιορτάζει

Η Μεταμόρφωση γιορτάζει 100 χρόνια αποίκισης του χωριού , με πληθώρα εκδηλώσεων!

Ιωάννα Μπαντή
h-μεταμόρφωση-χαλκιδικής-γίνεται-100-χρο-1192313
Ιωάννα Μπαντή

Εκατό χρόνια μνήμης συμπληρώνει και γιορτάζει φέτος το χωριό Μεταμόρφωση Χαλκιδικής , από τη μέρα που ο οικισμός από τη Μικρά Ασία, μετοίκισε εκεί, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Η Μεταμόρφωση ανήκει στο Δήμο Πολυγύρου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Είναι ένα καταπράσινο χωριό στην αρχή της Σιθωνίας , το οποίο κάθε χρόνο αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό, τόσο για ντόπιους , όσο και ξένους επισκέπτες. Με μόνιμο πληθυσμό να μην υπερβαίνει τους 600 κατοίκους, με καταγάλανες καθαρές παραλίες και σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από τα Νέα Μουδανιά, η Μεταμόρφωση αποτελεί ένα “κρυφό” διαμάντι της Χαλκιδικής. Το πλήρως κατάλληλο περιβάλλον του χωριού, μάλιστα, το καθιέρωσε ως πρώτη επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, για να ιδρύσει την πρώτη του κατασκηνωτική μονάδα εκεί, το 1950!

Φέτος, λοιπόν, οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης γιορτάζουν 100 χρόνια από την ημέρα που βρέθηκαν στην περιοχή εκείνη ως πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο είμαστε προσκεκλημένοι.

Από τις 22 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου ,θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις :

  • 22 Ιουλίου – 20 Αυγούστου : Έκθεση Φωτογραφίας , με ιστορικό φωτογραφικό αρχείο του χωριού και φωτογραφικά ντοκουμέντα της περιόδου του διωγμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
  • 27 Ιουλίου , στις 20:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού : 9ο Αντάμωμα χορευτικών συγκροτημάτων
  • 1 Αυγούστου,20:00,στην κεντρική πλατεία : Παιδική διασκέδαση
  • 5 Αυγούστου : Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
  • 6 Αυγούστου : Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , ακολουθεί χορευτική παράσταση από τα τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου “Κουρμπάνι” και παραδοσιακό γλέντι με μουσική στην πλατεία!
  • 18 Αυγούστου, στις 20:30 : Παρουσίαση βιβλίου ” Η ιστορία της Μεταμορφώσεως”, θα πραγματοποιηθεί στον εκκλησιαστικό χώρο.
  • 30 Αυγούστου ,στις 21:00 : Λαϊκό γλέντι με φαγητό και ποτό, υπό την αιγίδα του δήμου Πολυγύρου

“Οι ετοιμασίες για τις εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και όλοι οι πολίτες της κοινότητας, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είναι βαθιά συγκινημένοι“, δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου Μεταμόρφωσης, Λένα Τσιπούρογλου.

ΠΗΓΗ :Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα