Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για νέα ηλεκτρονική απάτη μέσω email

Οι δράστες έχουν συντάξει πλαστή επιστολή που, δήθεν, φέρει τα στοιχεία του αρχηγού της ΕΛΑΣ και λογότυπο της Interpol

Parallaxi
η-ελ-ασ-προειδοποιεί-για-νέα-ηλεκτρονι-935539
Parallaxi

Για νέα απάτη με email που φέρει τα στοιχεία του αρχηγού της ΕΛΑΣ και λογότυπο της Interpol προειδοποιεί η αστυνομία.

Κάνοντας χρήση στοιχείων του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι δράστες έχουν συντάξει πλαστή επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών και την αποστέλλουν μέσω email σε ανυποψίαστους πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης του email με την πλαστή επιστολή εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποίησαν το λογότυπο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Interpol, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου με δήθεν υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επομένως μετά από την διαπίστωση της απάτης η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και σημειώνει: «το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Εθνική Αστυνομία – Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος».

Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όσους λάβουν αυτό το μήνυμα να το διαγράφουν, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

πηγή lifo

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα