Ελλάδα

Η περιοχή στην Ελλάδα που βγήκαν καλοκαιρινά σύκα στη μέση του χειμώνα

Το πρόβλημα της πρώιμης ανθοφορίας και η ασυνήθιστη ανομβρία έχουν επηρεάσει σημαντικά τη χώρα

Parallaxi
η-περιοχή-στην-ελλάδα-που-βγήκαν-καλοκ-1107071
Parallaxi

Όπως πρόσφατα αποκάλυψε το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Copernicus, το 2023 ήταν το πιο θερμό έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στα χρονικά και η τάση της αφύσικης αυτής ζέστης φαίνεται να συνεχίζεται δυναμικά και μέσα στο 2024.

Όπως έχουμε όλοι, λοιπόν, καταλάβει, ο φετινός χειμώνας μόνο χειμώνα δεν θυμίζει, με αποτέλεσμα η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη μας να λειτουργούν αλλόκοτα. Φυσικά, η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κάτι καινούριο και οι επιπτώσεις της προβλέπονται καταστροφικές στο μέλλον.

Ήδη το πρόβλημα της πρώιμης ανθοφορίας και η ασυνήθιστη ανομβρία έχουν επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας. Μάλιστα, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι παραπάνω από αισθητές και στα Χανιά της Κρήτης, όπου οι κάτοικοι παρατήρησαν κάτι πρωτοφανές!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kriti360.gr, οι καλοκαιρινές συκιές στα Χανιά της Κρήτης αν και γυμνές από φύλλα αποφάσισαν να καρποφορήσουν, μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα, στα μέσα του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τα πρώτα καλοκαιρινά σύκα της χρονιάς έχουν ήδη εμφανιστεί στην περιοχή του Κάτω Δαράτσου.

Δείτε τις εικόνες:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα