Ελλάδα

Η ΠΚΜ στο πλευρό των κατοίκων για το δρόμο – καρμανιόλα από Πολύκαστρο ως Χαλάστρα

«Δεν μπορούν οι κάτοικοι και τα εκατομμύρια των επισκεπτών να παίζουν τη ζωή τους 'κορώνα - γράμματα', σε ένα μήκος περίπου 44 χιλιομέτρων» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας

Parallaxi
η-πκμ-στο-πλευρό-των-κατοίκων-για-το-δρό-1056978
Parallaxi

Στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Παιονίας και οι κάτοικοι της περιοχής για την κατάσταση του οδικού άξονα της ΠΑΘΕ, στο τμήμα από το Πολύκαστρο Κιλκίς ως τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο, έξω από το χωριό Άσπρο Κιλκίς, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες των οχημάτων που συγκρούστηκαν. Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για το θέμα, το οποίο συνυπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Έχασαν την ζωή τους 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 160.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία και σημείωσε ότι ο άξονας ΠΑΘΕ είναι αυτοκινητόδρομος, όμως στο τμήμα που ενώνει το Πολύκαστρο με τη Χαλάστρα και αποτελεί πύλη εισόδου της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίστανται συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης, συνθήκες κλειστού αυτοκινητοδρόμου, με αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία χρόνια να έχουν χάσει τη ζωή τους πενήντα άνθρωποι και να έχουν τραυματιστεί εκατόν εξήντα.

«Ενώνω ως Περιφερειάρχης τη φωνή μου με την τοπική κοινωνία για να γίνει επιτέλους από την Πολιτεία ένα απολύτως αναγκαίο έργο, που έχει καθυστερήσει σημαντικά. Ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Πολυκάστρου – Χαλάστρας είναι έργο απολύτου προτεραιότητας για την οδική ασφάλεια και δεν μπορούν οι κάτοικοι και τα εκατομμύρια των επισκεπτών κάθε χρόνο να παίζουν τη ζωή τους ‘κορώνα – γράμματα’, σε ένα μήκος περίπου 44 χιλιομέτρων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η περιφέρεια άσκησε πιέσεις στη σημερινή, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου οι εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν ταχύτατα ωστόσο η Πολιτεία καθυστερεί αδικαιολόγητα σε ένα έργο μείζονος εθνικής σημασίας. «Η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη, διότι ενώ η παραχώρηση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2021, σήμερα, δύο χρόνια μετά, δεν έχουν καν ξεκινήσει οι εργασίες» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα