Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 για εκκένωση δύο χωριών της Φθιώτιδας

Γύρω στις 9 το βράδυ, οι κάτοικοι των χωριών Πετρίλια και Σοφιάδα έλαβαν μήνυμα του 112 για εκκένωση, «λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

Parallaxi
κακοκαιρία-elias-μήνυμα-του-112-για-εκκένωση-851664
Parallaxi

Συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές της Φθιώτιδας όπου η κακοκαιρία Elias επελαύνει με μεγάλη ένταση.

Γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, οι κάτοικοι των χωριών Πετρίλια και Σοφιάδα έλαβαν μήνυμα του 112 για εκκένωση, «λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα απομακρυνθείτε προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Έτοιμος να σπάσει ο Σπερχειός

Έτοιμος να ξεχειλίσει είναι ο Σπερχειός ποταμός, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές της Λαμίας, Δήμο και Περιφέρεια, που ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που βρίσκονται σε ύψος από το έδαφος.

Εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας, ειδοποιούσαν το απόγευμα της Τετάρτης τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς άρχισε και πάλι η βροχόπτωση.

Καθώς βρέχει ήδη σε ολόκληρη τη Δυτική Φθιώτιδα, κανείς δεν είναι βέβαιος αν θα αντέξουν τα αναχώματα του Σπερχειού.

Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.

Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα