Ελλάδα

Καρδίτσα: Ανατριχιαστική μαρτυρία από τη Μαραθέα – «Υπάρχουν πτώματα στο δρόμο»

Αναφορά για νεκρούς και στον Παλαμά και στον Κοσκινά - 200 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε δύο διαμερίσματα

Parallaxi
καρδίτσα-ανατριχιαστική-μαρτυρία-απ-1054364
Parallaxi

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία. Για πτώματα στο δρόμο στην περιοχή Μαραθέα Καρδίτσας, έκανε λόγο ο εγκλωβισμένος στην περιοχή Πολύβιος Πολύζος.

Μιλώντας στο MEGA και το LIVE News και ερωτώμενος για το αν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο εγκλωβισμένος πολίτης, ανέφερε: «Όχι. Όχι. Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί. Δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

ο ίδιος παραμένει εγκλωβισμένος με περίπου 50 ακόμα άτομα στο σπίτι του: «Είμαστε στη Μαραθέα Καρδίτσας, στο σπίτι μου έχουμε 50 άτομα εγκλωβισμένα. Δεν έχει έρθει κανείς να μας δώσει νερό. Ό,τι έκαναν, έκαναν τα παιδιά του χωριού με αυτοσχέδιες βάρκες που έχουν επειδή είναι κυνηγοί. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκα με ένα βρέφος».

Όλο το χωριό γύρω στα 200 άτομα βρίσκονται σε δύο διαμερίσματα.

Υπάρχουν νεκροί στον Παλαμά

Ανατριχιαστική ήταν η μαρτυρία εθελόντριας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης που μίλησε στο OPEN λέγοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν καθώς έχουν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπίτια τους ή σε άλλα σημεία που μεταφέρθηκαν μετά το ξέσπασμα της θεομηνίας.

«Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε στην περιοχή του Κοσκινά όπου απεγκλωβίζουμε με 10 ιδιώτες με βάρκες και φουσκωτά ενώ όσοι είναι ψηλά τους παρέχουμε νερό και τρόφιμα. Μέχρι τώρα έχουμε απεγκλωβίσει περίπου 60 άτομα» ανέφερε. Και πρόσθεσε μέχρι να πέσει το φως εμείς θα είμαστε εδώ.

Η εθελόντρια, αποκάλυψε επίσης πως υπάρχει στη Μαραθέα Καρδίτσας ένα βρέφος που δεν έχει φάει εδώ και ένα 24ωρο και δεν είναι σε καλή κατάσταση ενώ δεν μπορούν να το προσεγγίσουν ενώ το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου.

Παράλληλα, είπε ότι υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι ακόμα και ότι «υπάρχουν νεκροί» στον Παλαμά. « Υπάρχουν νεκροί, όλοι μας έχουμε δει».

Επιβεβαιώνουν οι διασώστες για νεκρούς μέσα στα σπίτια

πηγή trikkipress – ethnos

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα