Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων

Η διατήρηση των ειδικών ρυθμίσεων για τη σταθμισμένη αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Parallaxi
κατατέθηκε-στη-βουλή-η-τροπολογία-για-217548
Parallaxi

H διατήρηση, εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, συνθηκών διαβίωσης που αποτρέπουν τον υπερμέτρο συνωστισμό και εξασφαλίζουν τους αναγκαίους όρους για την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, είναι βασικοί στόχοι της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή για την παράταση των αποσυμφορητικών διατάξεων.

Η διατήρηση των ειδικών ρυθμίσεων για τη σταθμισμένη αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους κρίνεται επιβεβλημένη καθώς, όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, ο αριθμός των κρατουμένων την 1η Σεπτεμβρίου 2018 ήταν 10.250, ενώ συνολικά οι διαθέσιμες θέσεις στα καταστήματα κράτησης της χώρας ανέρχονταν σε 9.985.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «η υπερφόρτωση των κλειστών φυλακών (τύπου Α και Β) είναι μεγάλη, καθώς σε 7.960 θέσεις κρατούνται 8.909 κρατούμενοι, δηλαδή 1.000 παραπάνω». Το υπουργείο αναφέρει, επίσης, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νέου Ποινικού Κώδικα, ώστε να επέλθει ουσιαστικός εξορθολογισμός του συστήματος ποινών.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα