Ελλάδα

Κατερίνα Μητσοτάκη: Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού η αδελφή του πρωθυπουργού

Η ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για το δυσάρεστο γεγονός.

Parallaxi
κατερίνα-μητσοτάκη-διαγνώστηκε-με-κα-940636
Parallaxi

Η αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνα Μητσοτάκη, διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. 

Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του. 

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της».

Τα παραπάνω έγραψε ειδικότερα και τόνισε πως έχει κάνει ήδη την πρώτη της χημειοθεραπεία, αλλά διατηρεί την ψυχραιμία της.

«Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που τη διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη».

Καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το! που προφέρει δωρεάν την υπηρεσία.

«Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…», κατέληξε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα