Ελλάδα

Κατολίσθηση στο Αίγιο, λόγω της κακοκαιρίας Elias

Έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός - Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την επιδείνωση του καιρού  

Parallaxi
κατολίσθηση-στο-αίγιο-λόγω-της-κακοκα-1061576
Parallaxi

Η κακοκαιρία Elias χτύπησε στη Δυτική Ελλάδα, αφού σημειώθηκε κατολίσθηση στο ύψος του Αιγίου, τη Δευτέρα (25/09), με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά Εθνική Οδός και να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στη νέα Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά, αλλά και τμήμα της νέας Ε.Ο. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να είναι ιδιαίτερα δύσκολη και με καθυστερήσεις και στο αντίθετο ρεύμα.

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Elias

H EMY επικαιροποίησε, τη Δευτέρα (25/09), το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ενόψει της κακοκαιρίας Elias.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη (26/09) προβλέπονται – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και, προς τις βραδινές ώρες, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά Ελλάδα (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Ακόμα, την Τετάρτη (27/09) – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Επίσης, την Πέμπτη (28/09) – κατά τόπους – ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στη βόρεια Εύβοια, και στα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδα. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα