Ελλάδα

Κατσαφάδος: Με κάμερες στη στολή οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης

«Οι αστυνομικοί προφανώς είναι και αυτοί άνθρωποί και όχι σάκοι του μποξ»

Parallaxi
κατσαφάδος-με-κάμερες-στη-στολή-οι-αστ-1081240
Parallaxi

Τι θα γίνει με τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών ξεκαθάρισε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, ενώ αναφέρθηκε και στον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από όπλο αστυνομικού.

«Η δικαιοσύνη έκρινε κατά αυτόν τον τρόπο (σ.σ. αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός). Μας προβληματίζει και εμάς και έντονα. Οι αστυνομικοί προφανώς είναι και αυτοί άνθρωποί και όχι σάκοι του μποξ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί ένας αστυνομικός να χρησιμοποιεί αυθαίρετα την ισχύ του. Οι κανόνες εμπλοκής είναι συγκεκριμένοι. Δεν είναι οι αστυνομικοί πέρα και πάνω από τον νόμο», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Και συμπλήρωσε: «Ο αστυνομικός είναι σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διενεργείται έρευνα. Δεν υπάρχει κάποια πολιτική συγκάλυψη. Φαίνεται πως ο αστυνομικός δεν ακολούθησε το επιχειρησιακό του πλάνο αλλά εγώ δεν μπορώ να επέμβω στη δικαστική έρευνα».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός είπε πως με αφορμή αυτά τα περιστατικά έχει ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης και άλλων μοντέλων εκπαίδευσης και προστασίας και σημείωσε ότι κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης.

«Έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση και για τις σταθερές κάμερες που θα ρυθμίζουν τη κυκλοφορία αλλά και για 2.500 – 3.000 αστυνομικούς με κάμερες πάνω τους. Κάμερες στη στολή τους θα έχουν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης. Θέλω να πιστεύω πως το 2024 θα έχουμε τις πρώτες κάμερες», ξεκαθάρισε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα