Ελλάδα

Καύσωνας «Κλέων»-Κατερίνη: Σκύλος πέθανε από θερμοπληξία

Βρέθηκε πεσμένος σε έναν παράδρομο σε παραλία

Parallaxi
καύσωνας-κλέων-κατερίνη-σκύλος-πέθ-459450
Parallaxi

Ο καύσωνας «Κλέων» απειλεί σοβαρά και τα ζώα. Ήδη στην Κατερίνη ένας σκύλος που ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του κατέληξε από θερμοπληξία.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Star, ένας σκύλος βρέθηκε πεσμένος σε έναν παράδρομο σε παραλία της Κατερίνης. Το ζώο μεταφέρθηκε στην κλινική της πόλης, με την κοπέλα που τον εντόπισε να ενημερώνει με ανάρτησή της για το περιστατικό.

Ο σκύλος έπαθε θερμοπληξία, έπεσε σε κώμα και πέθανε, με την κοπέλα να γράφει πως ήταν και λίγο χτυπημένος, πιθανότατα από αυτοκίνητο. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε ο κτηνίατρος, ο σκύλος είχε τσιπάκι και ενημερώθηκε ο κηδεμόνας του για το περιστατικό.

Πώς προστατεύουμε σκύλους και γάτες από τον καύσωνα

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει έκκληση στους δήμους και ζητά έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα «Κλέων». Αντίστοιχη έκκληση για την προστασία των ζώων από τον καύσωνα κάνουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις.

Επισημαίνουν ότι πρέπει τα ζώα να έχουν νερό, να βρίσκονται σε κλιματιζόμενους χώρους όταν λείπε ο κηδεμόνας από το σπίτι, ενώ πρέπει οι κηδεμόνες να είναι πολύ προσεκτικός τις ώρες που τα βγάζει βόλτα το ζώο. Οι κατάλληλες ώρες είναι πολύ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, καθώς το καυτό οδόστρωμα στο οποίο ακουμπούν οι πατούσες τους μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα και θερμοπληξία.

Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκδώσει εγκύκλιο για τα ζώα εργασίας. Συγκεκριμένα, όταν το θερμόμετρο δείχνει πάνω από 39 βαθμούς, απαγορεύεται η εργασία των ζώων όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα