Κικίλιας για φωτιά σε Κορινθία: «Η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μια κρισιμότητα»

Προβληματισμένη η ηγεσία της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον Υπουργό.

Parallaxi
κικίλιας-για-φωτιά-σε-κορινθία-η-κατά-1222752
Parallaxi

Η έναρξη της πυρκαγιάς στην Κορινθία φαίνεται να προβληματίζει την ηγεσία της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες και έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση» σχετικά με τη φωτιά στην Κορινθία, που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Κυριακής (29/9).

Ανέφερε ότι στην Κορινθία «επιχειρούν 406 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη ενώ το μεσημέρι αναμένονται ενισχύσεις από την Ιταλία και την Κροατία».

Μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία. Αυτή η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες, λόγω του ανάγλυφου, έχει πολύ μεγάλες χαράδρες και ρέματα και πολύ ψηλές κορυφές».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει το δικό της μικροκλίμα, την πρώτη ημέρα η περιοχή ήταν σε πορτοκαλί συναγερμό». Όπως είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μια κρισιμότητα», προσθέτοντας το εξής: «Σε Σοφιανά και Σπατανέικα, Ξανθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος αντιμετωπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα».

Πάντως, η έναρξη της πυρκαγιάς στην Κορινθία φαίνεται να προβληματίζει την ηγεσία της Πυροσβεστικής, η οποία βρίσκεται στο σημείο, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Δεν περιμέναμε ότι σε αυτή την περίοδο θα είχαμε τόσες πολλές πυρκαγιές», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα