Ελλάδα

Κιλκίς: 83χρονος επέστρεψε στα θρανία και πήρε απολυτήριο γυμνασίου

Έγινε ξανά μαθητής μετά από 71 χρόνια και τώρα βάζει... πλώρη για το Λύκειο

Parallaxi
κιλκίς-83χρονος-επέστρεψε-στα-θρανία-κα-1042530
Parallaxi

Απόφοιτος Γυμνασίου σε ηλικία 83 ετών, ο Απόστολος Προδανάς από το Κιλκίς, μιλάει στην κάμερα της ΕΡΤ για την επιστροφή του στα θρανία έπειτα από 71 χρόνια, που ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο, την απόφασή του να γίνει και πάλι μαθητής αλλά και τη στήριξη, που είχε από τους δασκάλους του στο Γυμνάσιο Δεύτερης Ευκαιρίας.

«Περήφανος ήμουν εκείνη την ώρα, που έπαιρνα το απολυτήριο, που έβλεπα όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριές μου, το ίδιο, αγκαλιαστήκαμε όλοι, φιληθήκαμε, που πήραμε τα απολυτήρια», λέει συγκινημένος ο Απόστολος Προδανάς, Απόφοιτος Γυμνασίου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς.

Με αγάπη για τη μουσική και το διάβασμα, όπως λέει ο ίδιος, όλα άρχισαν από μία αφίσα στο καφενείο, στο Πεδινό του Κιλκίς.

«Είδα μια ανακοίνωση στο καφενείο και πήρα στο τηλέφωνο που είχε κι αυτοί με παρακίνησαν και πήγα, οι καθηγητές μου δηλαδή, κάποιος Θεόδωρος Ηλίας και ο Βουλγαράκης. Πέρασαν από εδώ και μου είπαν να πάω από εκεί να με γράψουν, δεν περνούσα εγώ, όλο έλεγα θα περάσω και τελικά πέρασαν αυτοί από εδώ και με έγραψαν κι έτσι συνέχισα αλλιώς ίσως να μη συνέχιζα κιόλας», σχολιάζει ο ίδιος. «Με αντάμωσε μια χωριανή κάποτε και μου είπε ‘τι το θέλεις το γυμνάσιο εσύ, 100 χρονών τώρα…’ και της λέω ‘και 101 να ήμουν, θα πήγαινα», λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Προδανάς.

Το 1952 ολοκλήρωσε το δημοτικό σχολείο και 71 χρόνια μετά τον Ιούνιο του 2023, πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου και τώρα, όπως λέει, έχει συνέχεια το Λύκειο.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα