Κιβωτός του Kόσμου: «Πέταξαν στον δρόμο την οικογένεια του π. Αντωνίου», λέει ο δικηγόρος του

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Parallaxi
κιβωτός-του-kόσμου-πέταξαν-στον-δρόμο-937649
Parallaxi

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης Ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης», ανέφερε ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του έξω από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» ο δικηγόρος του πατρός Αντώνιου, εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, της εκκλησίας αλλά και της νέας πρόεδρου του νέου ΔΣ της δομής Αλεξάνδρας Μαρτίνου.

«Παράνομα και αυθαίρετα χθες το βράδυ κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου» σημείωσε ενώ έκανε λόγο για «πλήρη κατάργηση του κράτους δικαίους, και του τεκμήριου αθωότητας. Δημιουργία καταστάσεων και εικόνων ενοχής πριν καν κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις, πριν καν καταστεί κατηγορούμενος και μάλιστα όταν έχουν δηλώσει αμφότεροι (Πατήρ Αντώνιος και πρεσβυτέρα) ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και δεν έχουν τελέσει καμία πράξη για όσες τους κατηγορούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου.

Στην πρώτη τοποθέτηση της πλευράς του πατρός Αντωνίου μπροστά στις κάμερες, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέβαλε ένα νέο ΔΣ με επικεφαλής μία εφοπλίστρια ενώ τόνισε ότι «κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου». Είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος είναι ανέστιος, δεν έχει καμία κατοικία παρά τα δημοσιεύματα.

«Αυτό που απαιτούμε είναι την άμεση επέμβαση των αρχών» για να επιστρέψει με την οικογένειά του στην εστία της, δηλαδή την παραχωρημένη κατοικία στην Κιβωτό του Κόσμου όπως είπε.

Την Δευτέρα θα δω τον κ. Ντογιάκο, πρόσθεσε ενώ αυτό που θέλησε να στείλει ως μήνυμα όπως είπε είναι το εξής: «Ελπίζω η κ. Μαρτίνου, ο κ. Ιερώνυμος, η κ. Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά χθες το βράδυ στα καταλύματά τους» σημείωσε, κάνοντας αντιπαραβολή με το γεγονός ότι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και το ανήλικο παιδί τους έμειναν στο αυτοκίνητο καθώς δεν έχουν που να μείνουν.

Όταν μας καλέσει κάποιος να απαντήσουμε για τα χρήματα θα το κάνουμε, είπε ερωτώμενος σχετικά ενώ πρόσθεσε πως η απάντηση θα δοθεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Κάλεσε τους δημοσιογράφους να είναι πιο επιφυλακτικοί ενώ σχετικά με τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό και ασέλγεια είπε ότι δεν έχει δει καμία καταγγελία. «Όταν δω τις καταγγελίες θα τοποθετηθώ» πρόσθεσε.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι δεν γνωρίζω «περί σκοπιμότητας» για την όλη υπόθεση, όμως σημείωσε πως η επίσημη εκκλησία προχώρησε σε ανακοινώσεις μίσους.

Νέα καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Δεν με άφηναν να μιλήσω με το εγγόνι μου, με αποκόψανε

Μία νέα καταγγελία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τον Γιάννη Πιτταρά και τον Γιώργο Γρηγοριάδη.Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γιαγιά φιλοξενούμενης σε δομή της Κιβωτού, η εγγονή της έχει δεχθεί σωματική βία καθώς – όπως λέει η καταγγέλουσα – «το παιδάκι έχει περάσει πάρα πολλά εκεί μέσα. Το έπιασαν από το λαιμό γιατί δεν έκλεινε το φως».

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν επιτρέπουν να μιλήσει με την εγγονή της ούτε η ίδια αλλά ούτε ο πατέρας της και η μητέρα της και πως φοβάται για την υγεία της. «Επικοινωνώ συνεχώς, εδώ στην Κιβωτό στα Κεντρικά αλλά δεν μου δίνουν το παιδί να μιλήσω. Δεν το έχω δει από κοντά, να το πιάσω αγκαλίτσα μου. Ένα παιδάκι έχω, ένα εγγονάκι έχω. Δυστυχώς μας αποκόψανε», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έπιασαν από το λαιμό. Έμειναν τα δάκτυλά της επάνω και τις είπαμε να τα βγάλει φωτογραφίες. Μας πήρε το παιδί τηλέφωνο από το σχολείο, κρυφά, από ένα άλλο κοριτσάκι. Πήρε τηλέφωνο τον μπαμπά της γιατί δεν τους επιτρέπουν να έχουν τηλέφωνα. Μπαμπά λέει πήγε χθες μία να με πνίξει, πέρασε και τα δύο χέρια της στο λαιμό και έμειναν οι δαχτυλιές της επάνω στο λαιμό μου, γιατί δεν έκλεινα το φως που ήθελα να διαβάσω. Τα παιδιά τα ταΐζουν ένα ρύζι, μία σούπα, ένα τσάι. Μου λέει γιαγιά πίνουμε 50 παιδιά ένα φακελάκι. Φοβάμαι για την υγεία του παιδιού μου. Δεν μπορεί να την δει ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας της.

Όλη την ώρα άλλαζαν κοινωνική λειτουργό. Αυτή που δούλευε τώρα τελευταία εκεί μέσα, ήταν η πιο απαίσια γυναίκα. Δεν μας έδινε ποτέ το παιδί (να μιλήσουμε). Εγώ δεν έχω ακούσει το παιδί μου να είναι καλά. Μία φορά μόνο το άκουσα και μίλαγε όπως μιλάνε τα ρομπότ, με ένα ναι και ένα όχι. Της είπα κορίτσι μου κάνε τον σταυρό σου, ο Θεός είναι μεγάλος, θα μας βοηθήσει. Και μου λέει γιαγιά δεν υπάρχει θεός», πρόσθεσε..

Τέλος, η καταγγέλουσα υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει σε ποια δομή ακριβώς φιλοξενείται το εγγόνι της και πως«δεν μας λένε, εμείς ξέρουμε ότι φιλοξενείται σε ένα παλιό εργοστάσιο που το έκαναν δομή».

Εργαζόμενος στην “Κιβωτό”: “Ο 19χρονος λέει ψέματα – Με απειλήσανε από το στρατόπεδό του”

Πρώην φιλοξενούμενος και νυν εργαζόμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» μιλά για το πώς εκτιμά ο ίδιος τις καταγγελίες ενάντια στην οργάνωση και τον πατέρα Αντώνιο.

Ο Τσαμπίκος είναι πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού» και σήμερα εργάζεται ως οδηγός στη δομή της Χίου. Όπως δηλώνει ήταν μία κίνηση που έκανε με τη θέλησή του. Μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για τις κατηγορίες που ακούγονται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και για τη δική του σχέση με τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για τις τιμωρίες

Ερωτώμενος αρχικά για τις τιμωρίες, τις λεγόμενες «συνέπειες» που έβαζαν οι παιδαγωγοί στα παιδιά των δομών απαντά: «Τι πάει να πει τιμωρία, δηλαδή ποια τιμωρία; Να σας πω κάτι, έχω “φάει” κι εγώ τιμωρία. Με έχει κάνει παρά πολύ δυνατό, γιατί ήμουν ένα παιδί περίεργο, είχα μία συμπεριφορά απαράδεκτη».

Και συνεχίζει: «Όταν ακούω τα άλλα παιδιά να λένε ότι τα κλείδωναν σε δωμάτια, “πέφτω από τα σύννεφα”».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, «γονείς του». «Έχω κακοποιηθεί πάρα πολύ από την οικογένειά μου, άμα δεν υπήρχε αυτός (ο πατέρας Αντώνιος) να μου δώσει ζωή, δεν ξέρω πού θα ήμουνα» αναφέρει.

Αποκαλύπτει πως η μητέρα του μία μέρα τον πέταξε στο δρόμο και κοιμόταν για ένα μήνα στα παγκάκια. «Μέχρι που με μάζεψε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, έκατσα τρία χρόνια σε τρεις τοίχους μέσα στο νοσοκομείο. Και μετά βρέθηκε η “Κιβωτός” στο δρόμο μου» σημειώνει.

Τι λέει για τον 19χρονο

Αναφορικά με τον 19χρονο πρώην φιλοξενούμενο που έκανε την καταγγελία για την ασέλγεια δηλώνει πως τον γνωρίζει και πως όσα λέει είναι ψέματα.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε, τι κέρδος έχει από αυτό. Εμένα με απειλήσανε από το “στρατόπεδό του”. Μου είπαν πως εάν δεν σταματήσω θα ανεβάσουν βίντεο που θα με “κάψει”. Τους είπα “καν’ τε ό,τι θέλετε”» αποκαλύπτει.

Λέει πως του είναι αδύνατον να πιστέψει την όποια κατηγορία εις βάρος του πατέρα Αντωνίου. «Ο άνθρωπος κόπιασε να μεγαλώσει πόσα παιδιά, έκανε…και τον πετάξανε έξω από το σπίτι του» προσθέτει.

Αναφέρει πως μία περίοδο μισούσε πολύ τη μητέρα του και είχε εξομολογηθεί στον πατέρα Αντώνιο πως «μία μέρα θα τη σκοτώσει». «Μου λέει “παιδί μου, δεν αξίζει. Συγχώρεσέ την, δώσε μία τελευταία ευκαιρία”. Αυτή είναι η πλύση εγκεφάλου» απαντά ο πρώην φιλοξενούμενος σε αντίστοιχη ερώτηση.

πηγές: LIFO, skai.gr, in,gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα