Ελλάδα

Κοινότητες LGBT+ και φορείς δικαιωμάτων, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τις δηλώσεις Μπέου

Όπως τονίζουν οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου «συνιστούν δημόσια υποκίνηση σε βία, διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων»

Parallaxi
κοινότητες-lgbt-και-φορείς-δικαιωμάτων-σ-1067377
Parallaxi

Συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή τις ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Α. Μπέου, κατέθεσε η συλλογικότητα «Orlando LGBT+»  από κοινού με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «συγκεκριμένα ζητάμε να διερευνηθούν, εκτός των προηγούμενων δηλώσεων του για τις οποίες κινητοποιήθηκε η Εισαγγγελία, και οι μεταγενέστερες δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, οι οποίες κρίνουμε

ότι είναι επιπλέον επιβλαβείς και επικίνδυνες και επομένως απαραίτητο να διερευνηθούν στη βάση του αντιρατσιστικού νόμου.

Εκεί ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε: “Χαμός θα γίνει από δω και πέρα! Δεν κατάλαβα! Τι είναι; Είναι πρότυπο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας ο Κασσελάκης; Για να μην τρελαθούμε… Κάθε πρωί βγαίνουν και λένε…Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τι είναι ο κάθε ένας δεν με αφορά και έτσι πρέπει να είναι. Δικαίωμα τους. Όχι όμως να τις προβάλλουμε! …Τον κρίνω λοιπόν γιατί είπε σε μια δήλωσή του ότι θα ήθελε να μεγαλώσει δύο αγόρια. Όχι κορίτσια. Θα παράγουμε πο*στηδες κύριε Χατζηνικολάου”.

Η έκφραση “Χαμός θα γίνει από ‘δω και πέρα!”, σε συνέχεια των προηγούμενων δηλώσεών του, εκφραζόμενη στο συγκεκριμένο πλαίσιο από πρόσωπο με δημόσιο αξίωμα και δη Δήμαρχο, με πλήθος να επευφημεί γύρω του, θεωρούμε ότι συνιστά δημόσια υποκίνηση σε βία, διακρίσεις και εξευτελισμό ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, από θέση ιδιαίτερης κοινωνικής ισχύος, αποδοχής και επιδραστικότητας.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τα άμεσα αντανακλαστικά και τη συνεργασία, και επιπλέον το μέλος της, δικηγόρο κ. Κλειώ Παπαπαντολέων, για την πάντα άριστη επικοινωνία. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα επανέλθουμε με ό,τι νεότερο».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα