Ελλάδα

Κοζάνη: Αστυνομικός έσωσε γυναίκα από παραλίγο πνιγμό με σουβλάκι

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, μια 30χρονη έφυγε από τη ζωή τρώγοντας και εκείνη σουβλάκι.

Parallaxi
κοζάνη-αστυνομικός-έσωσε-γυναίκα-από-952618
Parallaxi

Τη στιγμή που μια γυναίκα κόντεψε να πνιγεί ενώ έτρωγε σουβλάκι σε κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης κατέγραψε το MEGA σε ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μόλις μία εβδομάδα, μια κοπέλα μόλις 30 ετών έφυγε από τη ζωή τρώγοντας και εκείνη σουβλάκι.

Το χρονικό

«Πάρτε ένα τηλέφωνο, ένα ασθενοφόρο, γρήγορα».

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η 48χρονη γυναίκα κάθεται στην καρέκλα για να φάει το σουβλάκι της. Ξαφνικά, παθαίνει επιληπτική κρίση την ώρα που τρώει με αποτέλεσμα να πνιγεί με την μπουκιά της.

Αμέσως μετά σωριάζεται στο έδαφος. Είναι αδύνατον να αναπνεύσει. Πασχίζει να πάρει ανάσα, χωρίς να τα καταφέρνει. Η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA αποτυπώνεται καρέ καρέ η αγωνιώδης προσπάθεια των ανθρώπων στο ψητοπωλείο της Κοζάνης να σώσουν τη ζωή της γυναίκας που προσπαθεί μάταια να αναπνεύσει.

Κάποιος σπεύδει να φωνάξει ασθενοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος προσπαθεί να τη συνεφέρει.

«Θεωρήσαμε ότι είναι πνιγμός και τη σηκώσαμε, την χτυπήσαμε στην πλάτη, την πιάσαμε στο στέρνο και στο στήθος για να βγάλει το κομμάτι», λέει ο Παναγιώτης Σεΐχσογλού, ιδιοκτήτης εστιατορίου.

Η σωτήρια παρέμβαση

Στο μαγαζί μπαίνει τότε κι ένας αστυνομικός. Αμέσως, χωρίς να χάσει λεπτό, σηκώνει τη γυναίκα από το έδαφος και της κάνει την ειδική λαβή για τον πνιγμό για να φτύσει το κομμάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο αστυνομικός πιέζει και σταυρώνει τα χέρια του στην κοιλιά της γυναίκας προκειμένου να πιέσει τον αέρα που βρίσκεται στον θώρακα.

Τελικά, ύστερα από μερικά λεπτά που έμοιαζαν με αιώνα, η γυναίκα δείχνει να συνέρχεται. Κάθεται στην καρέκλα με αυτούς που την έσωσαν και ζητάει λίγο νερό.

Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε τυχερή, επειδή την στιγμή εκείνη βρέθηκαν δίπλα της οι άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να τη σώσουν.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός της Τροχαίας, Θωμάς Δέδες, περιγράφοντας το περιστατικό, τη μέθοδο Heimlich την έμαθε μόλις πριν 10 ημέρες.

«10 μέρες περίπου πριν, οργανώθηκε ένα σεμινάριο στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης, που ήρθε το ΕΚΑΒ και μας έκανε μαθήματα πρώτων βοηθειών. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για να σωθεί και αυτή η κυρία».

πηγή – in.gr
#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα