Ελλάδα

Κοζάνη: Επιδρομή από ακρίδες – Αφάνισαν καλλιέργειες σε περιοχές

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις μιλούν οι κάτοικοι

Parallaxi
κοζάνη-επιδρομή-από-ακρίδες-αφάνισα-547594
Parallaxi

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από την επιδρομή ακρίδων σε καλλιέργειες του Δήμου Βοΐου. Οι ακρίδες έχουν αφανίσει δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών με τους αγρότες να είναι σε απόγνωση πλέον, αφού χάθηκε και η τελευταία τους ελπίδα με την απώλεια και άλλων προϊόντων που βρίσκονται στην παραγωγή όπως η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Παναγιώτης Τσαλίκης από το Καλονέρι Βοΐου Κοζάνης, κάνει λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς όπως τονίζει μιλώντας στην ΕΡΤ, σε μια μέρα έχουν καταστρέψει ολοσχερώς 4 στρέμματα τουλάχιστον των καλλιεργειών του, αφανίζοντας τα φυτά και μιλά για επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων.

Μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις, την ακαρπία στα όσπρια και την καταστροφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων η κατάσταση πλέον θεωρείται πολύ δύσκολη για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος. Όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει εισόδημα για τους αγρότες στην περιοχή αφού δεν κατάφεραν να συγκομίσουν τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή με τα έξοδα πλέον να τους φέρνουν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα