Ελλάδα

Κρήτη: Συγκλονιστική η μαρτυρία της γιαγιάς του νεκρού δίχρονου Νικόλα

Πώς έγινε η μετωπική των οχημάτων - Αντιμέτωπος και με ισόβια ο 38χρονος οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο στον ΒΟΑΚ.

Parallaxi
κρήτη-συγκλονιστική-η-μαρτυρία-της-γι-1117579
Parallaxi

Τραγική ήταν η κατάληξη τη πολυήμερης μάχης του 2χρονου Νικόλα από την Κρήτη που έχασε τελικά τη μάχη που έδινε μετά από σοβαρό τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε και η γιαγιά του.

Την ίδια ώρα ο Σύρος οδηγός του μοιραίου βαν που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προκαλώντας το θανατηφόρο τροχαίο, μέσω του συνηγόρου του, Κώστα Παπαμαστοράκη, εμφανίζεται συντετριμμένος από την εξέλιξη αυτή.

Το τροχαίο σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς.

«Αχ Θεέ μου… Πήγαινε η μητέρα μου με τη νύφη μου και το ανιψάκι μου στην αδερφή μου επίσκεψη στο Φόδελε. Και ερχότανε από το απέναντι ρεύμα μια μεγάλη κλούβα φορτηγάκι και έπεσε πάνω τους και τους διέλυσε», είπε ο γιος της 59χρονης στο MEGA.

«Χάλια είναι πως (να μην είναι). Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε το εγγόνι του. Χάλια είναι το παιδί μου. Με φάρμακα είναι, κλαίει.Το παιδί της έχασε. Τι να κάνει; Μάνα είναι. Τι να κάνει μία μάνα. Ναι, Ναι (σ.σ. νοσηλεύτηκε). Δεν μπορεί, με το «Πι» πηγαίνει σιγά – σιγά. Δεν μπορεί. Ζαλίζεται», είπε η δεύτερη γιαγιά του παιδιού.

Το 21 μηνών αγγελούδι κατέληξε μετά από πολυήμερη μάχη που έδωσε για τη ζωή του, στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Παμαστοράκη, ο 38χρονος μόλις πληροφορήθηκε την τραγική κατάληξη του παιδιού κατέρρευσε συναισθηματικά καθώς ήλπιζε ότι το αγοράκι θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με το Cretalive ο ίδιος παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είπε, ενώ επιμένει στον ισχυρισμό ότι λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν έτρεχε. Ισχυρίζεται ακόμα ότι αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα επειδή είδε μια κατσίκα στο δρόμο και έτσι έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο υπάρχουν μαρτυρίες που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του 38χρονου. Ειδικότερα, οδηγοί υποστηρίζουν ότι ο 38χρονος Σύρος κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Κατέθεσαν, ακόμα, ενόρκως ότι είδαν το βαν να κάνει αντικανονικές προσπεράσεις. Οι μαρτυρίες αυτές αφορούν το χρονικό διάστημα πριν από το δυστύχημα, όμως δίνουν για γεύση της οδηγικής συμπεριφοράς του.

Ο συνήγορος του 38χρονου είπε στο τοπικό μέσο δε θα προχωρήσουν στο διορισμό τεχνικού συμβούλου καθώς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον πραγματογνώμονα που θα αναλάβει την έρευνα από μέρους του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Μετά την κατάληξη του μικρού Νικόλα το κατηγορητήριο θα αλλάξει και πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως προβλέπει το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα