Ελλάδα

Κροατία: Κάνουν έρανο για τη νομική υποστήριξη των συλληφθέντων χούλιγκαν στην Αθήνα

Οι ακροδεξιοί οπαδοί της Δυναμό Ζαγκρεμπ και η οργάνωση τους «Bad Blue Boys»

Parallaxi
κροατία-κάνουν-έρανο-για-τη-νομική-υπο-1043697
Parallaxi

Να στηρίξουν τους χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια προσπαθούν οι «Bad Blue Boys», ενώ οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών από ομάδες της Κροατίας τάσσονται στο πλευρό τους.

Οι ακροδεξιοί οπαδοί της Δυναμο Ζαγκρεμπ αρχίζουν και κινητοποιούνται μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με ανάρτησή τους στα social media, ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρανο (σ.σ. κάνουν λόγο για δωρεές) προκειμένου να υποστηρίξουν τους συντρόφους τους με την κωδική ονομασία DONACIJA GRČKA (Donation Greece), «με σκοπό την την παροχή νομικής βοήθειας στους κρατούμενους φίλους μας»!

Όπως τονίζεται, «Οι δωρεές μπορούν να αφεθούν στο Bad Blue Boys Fan Shop (Ilica 37) Δευ-Παρ 12-8 μ.μ. και Σάββατο 10-3 μ.μ. ή με τραπεζικό έμβασμα».

«Τουρίστες» δηλώνουν 3 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου» τόνισε ο δικηγόρος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Βασίλης Νουλέζας που εκπροσωπεί δύο Κροάτες και έναν από την Αυστρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι εντολείς τους ήρθαν στην Αθήνα για τουρισμό.

«Ήρθαν 3-4 μέρες να δούνε την Αθήνα, την Αττική, να δούνε την αναμέτρηση και να φύγουν, δεν απαγορεύεται» είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

«Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρξει στοιχείο ενοχής των εντολέων του, τότε θα παραιτηθεί από την υπόθεση.

Και υπογράμμισε: «Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουν καμία δράση στα επεισόδια και στη δολοφονία, αν προκύψει στοιχείο, θα παραιτηθώ».

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα