Ελλάδα

Κύκλοι Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Απόφαση του ΚΥΣΕΑ η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ

Τι αναφέρουν πηγές του Υπουργείου

Parallaxi
κύκλοι-υπουργείου-προστασίας-του-πολ-686375
Parallaxi

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Μέγαρο της Λ. Κατεχάκη η καρατόμηση του – μέχρι σήμερα – Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Σκούμας «χρεώνεται» την επιχειρησιακή ανεπάρκεια όσον αφορά στην περιφρούρηση των διαδηλώσεων. Οι ίδιοι κύκλοι παραπέμπουν σε βίντεο που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα, όπως επίσης παραπέμπουν στο απόσπασμα από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ που αναφέρει ότι «ο ορισμός του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρου Μαυρόπουλου, έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των πιο σύχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών».

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, ωστόσο, ότι μπορεί η παραπάνω εκδοχή για την καρατόμηση του κ. Σκούμα να μην αντικατοπτρίζει απολύτως την πραγματικότητα και αυτό διότι υπήρχαν σκέψεις από τον περασμένο Ιανουάριο (όταν και έγιναν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στο Σώμα) για «ξήλωμα» του Αρχηγού, ως προέκταση των υπόλοιπων εκκαθαρίσεων που έγιναν τότε με καρατομήσεις αξιωματικών του περιβάλλοντός του. Κρίθηκε εντούτοις, τον Ιανουάριο, ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε πολιτικό κόστος, καθώς ο κ. Σκούμας είχε τοποθετηθεί στη θέση του Αρχηγού από την ίδια κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το «ξήλωμα» του κ. Σκούμα έρχεται ως συνέχεια των καρατομήσεων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών, που προέρχονταν από το περιβάλλον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Μάλιστα, η σημερινή εξέλιξη για πολλούς αποτελεί απόδειξη ισχυροποίησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στη Λ. Κατεχάκη.

Από το περιβάλλον, πάντως, του υπουργού σημειώνεται ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη όχι από τον ίδιο, αλλά από το ΚΥΣΕΑ ενώ στην ερώτηση γιατί δεν αποστρατεύθηκε ο κ. Σκούμας τον Ιανουάριο, αλλά τώρα, η απάντηση είναι ότι ο Αρχηγός κρινόταν τώρα με τη συμπλήρωση ενός έτους στη θέση του.

Πηγή: ieidiseis

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα