Ελλάδα

Λάρισα: Η Μητρόπολη καλεί σε αγρυπνία κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Για «πανστρατιά προσευχής, προκειμένου να φωτιστούν όσοι νομοθετούν», κάνει λόγο σε ανακοίνωση της.  

Parallaxi
λάρισα-η-μητρόπολη-καλεί-σε-αγρυπνία-κ-1119868
Parallaxi

Σηκώνει τους τόνους η Εκκλησία κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, καλώντας τους πιστούς να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αντίδρασης. Παράδειγμα η Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου η οποία καλεί σήμερα σε αγρύπνια και «πανστρατιά προσευχής» για να μη περάσει το νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει απόψε στις 9 το βράδυ, Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αχιλλίου και προσκαλεί όλο το ποίμνιό του σε “πανστρατιά προσευχής, προκειμένου να φωτιστούν όσοι νομοθετούν, να αποφασίσουν σωστά, σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού «γάμου» στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

«Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το βράδυ, και περί ώρα 9:00΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αχιλλίου και προσκαλεί όλο το ποίμνιό του σε πανστρατιά προσευχής, προκειμένου να φωτιστούν όσοι νομοθετούν, να αποφασίσουν σωστά, σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού «γάμου» στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια».

Χριστιανικά Σωματεία της Λάρισας καλούν τους βουλευτές της περιοχής να καταψηφίσουν

Παράλληλα, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης καλούν τους βουλευτές του νομού να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και να μην… απέχουν από την ψηφοφορία και «να συναισθανθούν το ιστορικό τους βάρος και να αρνηθούν να συμπράξουν στο επιχειρούμενο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα», ενώ καλούν τους πιστούς στην αποψινή αγρυπνία.

πηγή larissapress.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα