Μάικλ Μόσλεϊ: Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές για την εξαφάνισή του

Ο παρουσιαστής δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί το τελευταίο του στίγμα.

Parallaxi
μάικλ-μόσλεϊ-ποια-σενάρια-εξετάζουν-ο-1172049
Parallaxi

Συνεχίζεται το μυστήριο με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Τετάρτη (5/6) στη Σύμη. Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό «χτενίζουν» το νησί, ενώ ειδικό drone σαρώνει τα δύσβατα σημεία, με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Αγίου Νικολάου.

Ο 68χρονος εθεάθη για τελευταία φορά όταν ξεκίνησε για πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας. Πλέον οι ομάδες που εμπλέκονται στην αναζήτηση του παρουσιαστής επικεντρώνονται Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο της απαγωγής. Μάλιστα, ανέφερε τρία ως τα επικρατέστερα σενάρια: της οικειοθελούς εξαφάνισης, της εγκληματικής ενέργειας αλλά και την περίπτωση του να έχει πέσει στη θάλασσα ο Βρετανός παρουσιαστής.

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Οι αστυνομικές Αρχές που συμμετέχουν στις έρευνες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο θα συνεχίσουν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το νησί για ένα στοιχείο που θα μπορέσει να ρίξει φως στην υπόθεση. «Γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση. Άνθρωποι περιμένουν το Ferry για να φύγουν από εδώ από την Ρόδο, να πάνε να ψάξουν τον διάσημο Βρετανό, μια πολυαγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα» ανέφερε από τη Σύμη ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου, Joe Inwood.

Το μεσημέρι τα δεδομένα ανατράπηκαν αναφορικά με τον βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας, δείχνουν τον παρουσιαστή του BBC σε αστικό περιβάλλον, κρατώντας ομπρέλα, αρκετά μακριά από το σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για την εξαφάνισή του. Αυτό σημαίνει πως ο Μόσλεϊ κατάφερε να διασχίσει το μονοπάτι με ασφάλεια.

Όπως μεταδίδει το MEGA, αυτό δείχνει πως ο Μόσλεϊ ήταν ζωντανός αρκετές ώρες από τη στιγμή που οι αρχές εκτιμούν πως εξαφανίστηκε. Είχε προηγηθεί μαρτυρία γυναίκας, η οποία ανέφερε πως είδε τον παρουσιαστή περίπου μία ώρα αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, στη Σύμη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παρουσιαστής δεν έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εντοπιστεί το τελευταίο του στίγμα.

Bίντεο-ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο με τις τελευταίες κινήσεις του παρουσιαστή του BBC πριν χαθούν τα ίχνη του, το μεσημέρι της Τετάρτης (5/6).

Στο βίντεο που παρουσιάζει η Daily Mail φέρεται να διασχίζει το χωριό Πέδι, φορώντας μπλε μπλούζα και μαγιό, όπως αυτά που φορούσε την ημέρα που εθεάθη για τελευταία φορά, αλλά και το χαρακτηριστικό του καπέλο. Στα πλάνα, εμφανίζεται να κρατά και ομπρέλα, κάτι που μαρτυρά ότι είχε προνοήσει για τον καυτό ήλιο του νησιού.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα