Ελλάδα

Μάλαμα: Η αποτυχία των χρονοδιαγραμμάτων στο Σπήλαιο των Πετραλώνων είναι η φωτογραφία της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα προς την Υπουργό Πολιτισμού - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
μάλαμα-η-αποτυχία-των-χρονοδιαγραμμά-1028605
Parallaxi

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα προς την Υπουργό Πολιτισμού, σε σχέση με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα έργα του Σπηλαίου των Πετραλώνων.

Δυστυχώς, η κυρία Υπουργός επέλεξε ως μέθοδο επικοινωνιακού ελιγμού την επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που υπάρχουν κατατεθειμένα δημοσίως όλα τα δικά της έγγραφα που αφορούν τις μελέτες του έργου και τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν.

Η κυρία Υπουργός υποστήριξε ότι το έργο τελείωσε, αλλά καθυστερεί (!). Υποστήριξε ότι θα μπορούσε να λειτουργεί τμήμα του επί πέντε χρόνια, αλλά δεν το άνοιξε (!). Υποστήριξε ότι φταίει η αρμόδια Υπηρεσία για την επιλογή να κλείσει ο χώρος, αλλά σε έγγραφο της το 2020 παραδέχεται, “ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, έχει αφαιρεθεί η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και έχει αποσυναρμολογηθεί εν μέρει ο διάδρομος περιήγησης”.

Όμως, το πρόβλημα δεν είναι οι αντιφάσεις της κυρίας Μενδώνη. Το πρόβλημα είναι η επιμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού σε συγκεκριμένες επιλογές, όπως, το να μην αναφέρεται στο ποιος φταίει για το γεγονός ότι επί ενάμιση χρόνο μια υπεργολαβία καθυστέρησε τα έργα. Επίσης, παραδέχτηκε η κυρία Υπουργός ότι η τοπική κοινωνία και οικονομία δεν θα συνδέεται οργανικά με το Σπήλαιο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εντέλει, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα καταστεί επισκέψιμο το Σπήλαιο και με ποιους όρους, ούτε και το πως και πότε θα λειτουργήσει το μουσείο στα Πετράλώνα, ούτε κι αν τελικά με τον συγκεκριμένο τρόπο οικονομικής λειτουργίας του χώρου θα οφεληθεί η τοπική κοινωνία.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα