Ελλάδα

ΜΕΤΑδραση: Επαναπροσλαμβάνονται οι διερμηνείς στα Κέντρα Υποδοχής και στην Υπηρεσία Ασύλου

“Στόχος μας είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης"

Parallaxi
μεταδραση-επαναπροσλαμβάνονται-οι-δ-852427
Parallaxi

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, στο πρόβλημα που προέκυψε από την καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων και που οδήγησε στη σημαντική μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών διερμηνείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, “μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσα σε ένα κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας, και τη διαβεβαίωση του Υπουργού για την επίλυση των εκκρεμοτήτων προς τη ΜΕΤΑδραση εντός του Νοεμβρίου, προχωράει άμεσα η σταδιακή αύξηση της παρουσίας των διερμηνέων μας σε όλα τα σημεία”.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Υπουργός αναγνωρίζει τον νευραλγικό ρόλο που έχει η διερμηνεία τόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία των διαδικασιών καταγραφής και ασύλου και για την ενημέρωση των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής, όσο και για τη δυνατότητα της επικοινωνίας προσφύγων και μεταναστών για τις ανάγκες τους με τα αρμόδια στελέχη” συνεχίζει.

“Η ΜΕΤΑδραση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου για την επαναπρόσληψη των διερμηνέων των οποίων η σύμβαση έληξε τον Οκτώβριο” προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: “Στόχος μας είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης σε όλα τα Κέντρα Υποδοχής και στην Υπηρεσία Ασύλου το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που επιτελείται για την αποσυμφόρηση, κυρίως των Κέντρων Υποδοχής στα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα”.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα