Ελλάδα

Meteo: Ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν

Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε -12 βαθμούς

Parallaxi
meteo-ισχυρός-παγετός-με-θερμοκρασίες-κάτ-951147
Parallaxi

Μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», κυριαρχεί ισχυρός παγετός την Κυριακή (12/02) ιδίως στα κεντρικά και στα βόρεια τμήματα. Μάλιστα, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας σημειώθηκε η μικρότερη θερμοκρασία, που ήταν οι -11,9 βαθμοί Κελσίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ελάχιστες θερμοκρασίες, την Κυριακή (12/02) στα ηπειρωτικά κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω χάρτη, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να σημειώνεται στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας με -11,9 βαθμούς Κελσίου. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι 228 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (συνθήκες παγετού).

Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα (12/02)

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Βόρεοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

πηγή – ieidiseis
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα