Ελλάδα

Μια σημαντική οργάνωση της Θεσσαλονίκης αναζητά εθελοντές!

Θέλεις να γίνεις μέρος της μεγάλης μας οικογένειας;

Parallaxi
μια-σημαντική-οργάνωση-της-θεσσαλονί-232624
Parallaxi

Είσαι νέος 18-30 χρονών και ζεις στην Ελλάδα;

Θέλεις να γίνεις μέρος της μεγάλης μας οικογένειας;

Ο «Φάρος του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης αναζητά 3 εθελοντές για 6 μήνες από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2020!

Η ΑΜΚΕ Κέντρο Νεότητας «Φάρος του κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων Ρομά του Δενδροποτάμου. Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει όχι μόνο αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής αλλά έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση η υγεία η εργασία.

Ο «Φάρος του κόσμου» και οι δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 2004 όταν ο πατέρας Αθηναγόρας Λουκατάρης βρέθηκε στον Δενδροπόταμο την περιοχή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ρομά στην Μακεδονία. Η ονομασία «Φάρος του κόσμου» επιλέχθηκε γιατί ο φάρος φωτίζει σκοτεινά μέρη και βοηθάει τους ανθρώπους με την λάμψη του να βρούνε τον δρόμο τους και αυτός ήταν ο στόχος.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τα πρώτα δειλά βήμα γιγαντώθηκαν, ο «Φάρος του κόσμου», η δράση του Πατέρα Αθηναγόρα και των δεκάδων εθελοντών έγινε γνωστή σε όλη την πόλη, σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ. Οι πρώτες αλλαγές στην περιοχή, στην συμπεριφορά και στις επιδόσεις των παιδιών απέδειξαν ότι οι νέοι έψαχναν μια ευκαιρία, την άρπαξαν και απογειώθηκαν. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο και μάταιο. Ακόμα και σε αυτούς που δεν πίστευαν ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές και εξέλιξη, οι νέοι απέδειξαν ότι μπορούν να στήσουν δομές να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Στο σπίτι του «Φάρου του κόσμου» ζούν σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον 16 παιδιά ενώ στις δράσεις του «Φάρου του κόσμου» συμμετέχουν όλα τα παιδιά της γειτονιάς.

Σήμερα, 14 χρόνια μετά, και αφού το έργο του «Φάρου του κόσμου» βραβεύτηκε ως καλή πρακτική στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» και το «State Department» λειτουργούν σε αυτόν: τομέας διατροφής, τομέας ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθήματα ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικής, Ρομποτική, τομέας υγείας (εμβολιασμός, οδοντιατρικός και οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών), απογευματινή δημιουργική απασχόληση και τομέας αθλητισμού, εργαστήρια θεάτρου, ζωγραφικής, χορού, χειροτεχνίας και κηπουρικής, ρομποτική, κολύμβηση, ποδόσφαιρο κ.α.

Η ομάδα εκπαιδευτικής Ρομποτικής του «Φάρου του κόσμου» Far.Go. Bots έχει αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια σε κορυφαία ομάδα όλης της Ελλάδος και μια από τις καλύτερες του κόσμου. Η ομάδα έχει διακριθεί με μια σειρά από βραβεία στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE μεταξύ αυτών και με το πρώτο βραβείο project στην βασική κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ», για τις λύσεις που προτείνει. Έχει ταξιδέψει δύο φορές στον τελικό παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αμερική σημειώνοντας σημαντικές διακρίσεις. Η δεύτερη ομάδα οι CONNECT έχουν βραβευτεί τιμιτικά με το βραβείο ενάντια στις συνθήκες.

Αν θέλεις να γίνεις λοιπόν εθελοντής στον Φάρο του Κόσμου και να συμβάλλεις στο σημαντικό του έργο:

Διάβασε τις σχετικές πληροφορίες που ακολουθούν και στείλε το βιογραφικό σου και motivation letter, στη διεύθυνση farostoukosmou@gmail.com και γίνε μέρος της ομάδας που γράφει την δική της ιστορία!

Δες περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα